Foto's: Sjaak Pijnenburg

4H: WEC heeft weer het geluk van de kampioen, FC Schadewijk en Nulandia volgen

Voetbal 4.747 keer gelezen

OSS/UDEN| WEC had een strafschop nodig om FC De Rakt in de 94e minuut op de knieën te krijgen . Het was Mark Smits die koel bleef en scoorde: 1-2. De mannen uit Wijbosch/Eerde blijven zo aan de leiding maar de naaste concurrentie won evenzeer. Schadewijk zegevierde met 0-3 bij Festilent, Nulandia won nipt met 0-1 in Oss bij Cito.

WEC begon sterk Uden omdat Rob van de Ven in de derde minuut al een corner binnen kopte: 0-1. Trainer Bas van de Veerdonk: "Dat is de start je jezelf wenst." Twee minuten later maakte De Rakt echter alweer gelijk. Jacky van Boxtel besloot een prima actie met een dito voorzet waarna Sil van de Broek koppend scoorde: 1-1. Daarna had WEC het lastig openingen te vinden in de hechte Udense defensie. Trainer Jos van der Els: "Wij kregen de beste kansen." Volgens zijn collega speelde De Rakt zeer fysiek: "Sommige overtredingen waren onbesuisd. Op die manier kregen ze ook rood. Terecht." Ook hier was Jos van der Els het niet mee eens: "Die rode kaart vond ik makkelijk gegeven en het was daarvoor best fair allemaal. Het duurde ook erg lang voor er geel werd getrokken." De echte commotie ontstond in de 94e minuut. WEC kreeg een strafschop vanwege een duidelijke overtreding. Van der Els: "Ja, alleen was het er duidelijk buiten. We zijn echt bestolen vandaag." Mark Smits bezorgde WEC vanaf de stip de winnende goal.

Festilent - FC Schadewijk 0-3
De Ossenaren wonnen op regelmatige wijze en dat kwam vooral omdat men op de juiste momenten scoorde. Festilent probeerde het wel maar kreeg zodoende telkens een tikje op de neus. Op slag van rust scoorde Jordy Hoeks op aangeven van Younes Ettahouri de 0-1. Daarna miste Bilal El Ghezaoui een strafschop maar Danny Laukes knalde daarna schitterend een vrije trap binnen: 0-2. Het slotakkoord was weer voor Jordy Hoeks die keurig het hoekje wist te vinden: 0-3.

Maliskamp - Vorstenbossche Boys 1-4
Na een paar mindere weken wilde Vorstenbossche Boys sowieso weer eens winnen. Na een klein half uur was het Perry Dominicus die vanuit een vrije trap van Jordy van Kessel de score wist te openen: 0-1. Trainer Ruud Fleskens: "Daarvoor hadden we ook al kansen gehad. We deden het goed." Toch was het Maliskamp dat gelijk wist te maken. Geheel onnodig: 1-1. Fleskens: "Je gaat met rotgevoel de rust in want we hadden voor moeten staan." Daarna stelde men echter toch orde op zaken. Marvin van Heeswijk was attent bij een rebound: 1-2. Daarna was het Marvin van Heeswijk die Luuk van Kessel bediende voor de 1-3. Een strafschop van Jordy van Kessel betekende het slotakkoord: 1-4. Vorstenbossche Boys was de betere ploeg geweest en Maliskamp kreeg weinig kansen. Hierdoor blijven de 'boys' in de race om rechtstreeks klassenbehoud te realiseren.

RKKSV - Avesteyn 1-1
Avesteyn moest het doen met drie A-junioren maar speelde een geweldige eerste helft. Trainer Hugo van de Sanden: "Ik denk de beste helft van het seizoen. Alleen zetten we het niet om in goals." Na de pauze werd er dan wel gescoord. Het was Joost van Vugt die het net vond: 0-1. De gasten verzuimden de wedstrijd te beslissen en toen viel de gelijkmaker. Van de Sanden: "De scheids zei tegen ons 'wacht op het fluitje' en tegen hun juist niet. Toen rolden ze de bal naast de muur en stond het 1-1. Een raar moment."

NLC'03 - SCMH 4-0
Het was vandaag de Niek van Sonsbeek-show in Lith. De aanvaller scoorde liefst drie keer achter elkaar. De ene goal was nog mooier dan de andere. Dit terwijl de eerste grote kans voor de bezoekers was geweest. De laatste goal kwam op naam van Stijn Bijl: 4-0. Trainer René van der Putten: "Ons seizoen is nu al geslaagd. We kunnen lekker vrijuit spelen nu en misschien nog een rol spelen in de kampioensrace. Niet om zelf kampioen te worden maar misschien om punten af te pakken."

FC Uden - VOW 2-0
VOW deed in de eerste helft goed mee maar na de pauze scoorde Melih Polat twee keer: 2-0. Hierdoor pakten de Udenaren drie belangrijke punten in de strijd om rechtstreekse handhaving. Voor VOW lijkt zelfs de nacompetitie er niet meer in te zitten.

Cito - Nulandia 0-1
Cito maakte het Nulandia enorm lastig maar de kampioenskandidaat won toch door een treffer van Rob van de Ven die een rebound benutte: 0-1. Na de pauze kwam Cito af en toe dreigend door, kreeg ook kansen. Nulandia bleef echter overeind.

Cito    -     Nulandia    0 - 1
 Festilent    -     FC Schadewijk    0 - 1
 Maliskamp    -     Vorstenbossche Boys    1 - 4
 NLC '03    -     SCMH    4 - 0
 FC De Rakt    -     WEC    1 - 2
 RKKSV    -     Avesteyn    1 - 1
 FC Uden    -     VOW    2 - 0

1.    WEC  20-50