Afbeelding

Phantom Tread in Filmhuis De Pul

Kunst en cultuur 431 keer gelezen

UDEN | Filmhuis De Pul draait donderdag 19 april Phantom Thread, over de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Regisseur Paul Thomas Anderson geeft met deze filmhuisfilm een fraai inkijkje in het leven van de creatieve meester Reynolds Woodcock, om wie de hele modewereld lijkt te draaien. 

Vrouwen komen en gaan in Woodcock's leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit.

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis.

Informatie
De film wordt om 20.00 uur vertoond in de bioscoop in De Pul. Reserveren kan via filmpul.com en wordt aangeraden. Entree is 6 euro. Entree filmpashouders betalen 5 euro inclusief consumptie. De zaal is open om 19.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant