Afbeelding

Punkbands gaan voor een ouderwets punkfeest in De Pul

Kunst en cultuur 403 keer gelezen

UDEN | Vier onvervalste punkbands betreden vrijdag 20 april het podium van De Pul in Uden voor een vette avond. De Crisis, Disturbance, CLAUS en Neuroot beloven er een ouderwets punkfeest van te maken aan de Kapelstraat 13.

Neuroot is een van de bands op deze avond en draait al sinds 1982 mee in de punkscene. De band is een product uit de gouden jaren van de Europese HC Punk. Na jaren van shows en touren, staat de Nederlandse band, waarvan zelfs Metallica heeft gezegd dat ze het goed vinden, in De Pul.

Disturbance
Disturbance is een van de langstlopende en bekendste punkbands uit Nederland. Het bandgeluid is verwant met groepen als Varukers, One Way System, Discharge en Lower Class Brats. De band heeft heel Europa doorkruist en met name heel veel trips naar Duitsland. Maar ook in het Verre Oosten heeft de band zijn stempel gedrukt. In 2005 gingen ze naar China.

De Crisis
Ook De Crisis brengt de ouderwetse punksound. Zij omschrijven zichzelf als raggende retropunk met een knipoog. Met muziek zoals je het van de Seks Pistols, Ivy Green en de Dead Kennedy's verwacht, beloven de ervaren muzikanten er wat van te maken. De bandleden zijn door de wol geverfd, en hebben gespeeld in bands met illustere namen als: Prick's pride, Anti-Statisch, MBD, TBR, No Sex, Nab Dyspepsia, Dodo's Revenge, Acts for Soap en De Gelderlanderband.

CLAUS
De vreemde eend in de bijt deze avond is CLAUS. Zij brengen geen ouderwetse punk, maar gepeperde indierock (alsnog harde muziek dus). Hoog in de energie en afwisseling. Knallen, zweten, stampen. Ondanks dat ze een ander genrelabel krijgen, passen ze perfect op deze avond.

Informatie
Kaartjes zijn verkrijgbaar via livepul.com. Een ticket in de voorverkoop kost 8.50 euro. De deuren van De Pul gaan deze avond om 19.30 uur open en de eerste band begint om 20.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant