De mannen van BZB, die al 25 jaar overal de tent op zijn kop zetten
De mannen van BZB, die al 25 jaar overal de tent op zijn kop zetten

Ook na 25 jaar nog steeds Alle Remmen Los bij BZB: 'Het is nog lang niet klaar'

Kunst en cultuur 2.531 keer gelezen

LOOSBROEK | Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Pater Moeskroen maar ook Baby Blue, Mooi Wark, WC Experience en meer. Veel meer. Zij en voormalig gitarist Paul Rademaker en ex spreekstalmeester Bart Arts doen een flinke duit in het zakje tijdens Alle Remmen Los. Het splinternieuwe festival van topband BZB die het Hemelvaartsweekend van 9 en 10 mei op het Gras Erop terrein aan de Laageindsedijk in Loosbroek met iedereen hun 25-jarige jubileum gaan vieren. Naar huis gaan hoeft niet, want op tijdelijke camping De Vlaamse Kust, is plek genoeg.

door Wendy van Lijssel

Al 25 jaar zet BZB overal de tent op zijn kop met aanstekelijke nummers gegoten in humor en gebracht in een dynamische setting van plezier hebben, maken en FEEST met hoofdletters. Iets wat de heren vanaf dag één al aan hun broek hebben hangen en eigenlijk ook de basis is van wat BZB is en waar het voor staat. Hoewel de band inmiddels voor geen enkele andere onder doet, was het om te beginnen allemaal niet zo goed en zeker niet serieus. "Wij zijn begonnen als gelegenheidsformatie voor een kerstviering op school. We speelden slechts enkele nummers. Dat waren covers die we met veel bombarie opdienden. Bart (Balletjes red.) Arts was onze spreekstalmeester", blikt gitarist Erik Jans uit Uden terug. Hij wordt bijgestaan door plaatsgenoten en collega's Leroy Schuckman die enkele jaren geleden de plaats innam van gitarist Paul Rademaker en saxofonist Robert van Asseldonk. De naam Band Zonder Banaan werd ergens uit de lucht gegrepen en het was, om maar eens in termen te blijven, 'gaan met dieje banaan' want niet lang erna kwam er een verzoek voor nog een optreden. Daarmee ging het balletje aan het rollen. Willem van de Spijker versterkte de geledingen en hoewel hij eigenlijk gitaar speelde, werd hij gebombardeerd tot bassist.

CD
Om te beginnen bestond het repertoire uit covers en om dat zo goed mogelijk te doen werd op enig moment Robert bij de 'club' gevraagd. "Ik speelde destijds bij de hofkapel en de harmonie", weet die nog. Daarmee stond (en staat red.) de teller op zes bandleden die elk optreden aannamen dat voorbij kwam en overal de zaak volledig plat speelden in een explosie van muzikaal plezier en totale chaos.

Lees verder in het Udens Weekblad van vrijdag 20 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant