Toon Molenaar (foto: Ankh van Burk)
Toon Molenaar (foto: Ankh van Burk)
TERUGBLIKKEN MET

'Ik geniet nog dagelijks volop van het leven'

Algemeen 1.681 keer gelezen

UDEN | In zijn drukbezette agenda is er nog net de vrijdagmiddag vrij voor een interviewafspraak met het Udens Weekblad. En zo zitten we bij uitzonderlijk zomerse temperaturen in april op het ruime balkon van zijn appartement met riant uitzicht op het Bevrijdingspark terug te blikken in de tijd. Voor deze rubriek – weer terug van weggeweest – spreken we met oud-gemeentesecretaris Toon Molenaar.

door Ankh van Burk

Op de vraag waarmee de inmiddels 86-jarige Toon het zo druk heeft, zegt hij: "Ik tennis nog drie keer in de week en verder wandel ik heel veel om fit te blijven. Vanaf mijn pensionering in 1992 ben ik mij in de automatisering gaan verdiepen en ben ik lid van de computerclub van de KBO. Het digitale tijdperk was op het gemeentehuis nog maar net begonnen in het laatste jaar van mijn loopbaan, dus voor mij viel nog veel te leren. Via de computerclub ben ik geïnteresseerd geraakt in de astronomie en volg ik het NASA-nieuws en dat van ISS. Astronomie vind ik buitengewoon boeiend en interessant."

Over zijn loopbaan vertelt hij: "Toen ik van school kwam kon ik meteen beginnen op de afdeling sociale zaken van de gemeente Elst, waar ik geboren ben en waar mijn vader als raadslid dit voor mij geregeld had. Daarbij volgde ik de cursus gemeenteadministratie, waarvoor ik na drie jaar slaagde. Na deze cursus ben ik in Utrecht de studie Nederlands Recht gaan volgen. Intussen was ik in Sint Oedenrode, eerst op sociale zaken en na een jaar op financiën beland. Ik leerde er mijn vrouw kennen. Vervolgens verhuisden we naar Venlo, waar ik op de afdelingen personeelszaken en grondzaken heb gewerkt. In Venlo zijn onze drie kinderen geboren. Van 1972 tot 1978 was ik gemeentesecretaris in Someren. In april 1978 werd ik benoemd als gemeentesecretaris van Uden als opvolger van Bart van Hezewijk die met pensioen ging. Ik ben onder burgemeester Schampers begonnen, een man met een open karakter, die zei waar het op stond, maar ook zo sportief was om op fouten terug te komen. Schampers werd in 1987 opgevolgd door burgemeester Hehenkamp, een andere persoonlijkheid en daaraan moest ik in het begin wel even wennen, maar ik kon met hem prima een partijtje tennissen, al was het moeilijk om van hem te winnen."

Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag 25 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant