Afbeelding
OVERZICHT

Wat is er te doen met Koningsnacht- en dag in de gemeente Uden?

Centrum 12.257 keer gelezen

UDEN | Er is tijdens Koningsnacht en Koningsdag (vrijdag 27 april) van alles te doen in de gemeente Uden. Hieronder een overzicht:

Oranjefeesten de Markt
Tijdens de Oranjefeesten op de Markt in Uden bij Ons Caffeej en Café 't Stulpke is het van Koningsnacht, tot zondagavond, het Festival van het Nederlandse lied, feest. Donderdag komt DJ Ruud Feltkamp, bekend van onder meer Goede Tijden Slechte Tijden naar Uden om plaatjes te draaien.

Koningsdag begint om 14.00 uur. Er kan doorgefeest worden tot 03.00 uur. De toegang is gratis. Op het live podium op de Markt treedt de band Loeki de Vos op. De band is al jaren bekend in Odiliapeel en omgeving, en speelt allerlei covers en hits tijdens deze Koningsdag Special. Tussendoor verzorgt DJ Mitchel de muziek.

Kingsnight Uden
Café Meneer Prinssen, Restaurant Zinderend Grill en The Glasshouse Club delen op 26 april de voordeur om toegang te geven tot Kingsnight Uden 2018. Liefhebbers hebben hierdoor de keuze uit drie verschillende feesten:

Bij The Glasshouse Club draait DJ Richard Durand de plaatjes. Hou je meer van swingen op oude discoplaten en hits uit de 90's en 00's? Dan kun je terecht bij Meneer Prinssen. DannyK, Sebastiaan en DJ Daroon zorgen hier voor de muziek en nemen je mee terug in de tijd.
Bij Zinderend Grill kun je je vermaken in de ouderwetse bruine kroeg: meezingen op André Hazes of René Froger, zelf zingen of een plaatje aanvragen, het kan allemaal met het Action DJ team. De avond duurt van 20.00 tot 02.30 uur. Entree is 15 euro.

Udens Weekblad geeft kaarten weg voor dit evenement. Klik hier om te zien hoe.

Bevrijdingspark
Drie (inter)nationale topacts zijn naar Uden gehaald voor een concert tijdens Koningsnacht in het Bevrijdingspark van Uden. Zij spelen muziek van grote bekende bands, als een ware tribute. Entree is in de voorverkoop tien euro. De bands zijn Queen door Vipers (IT), AC/DC door AC/DC (UK), U2 door LikeU2.

Tijdens Koningsdag zijn er vanaf 14.00 uur de hele dag activiteiten voor het hele gezin. De middag in het Bevrijdingspark wordt gevuld met optredens van Partyfriex, coverbands Diss Nie Okay en Staal Met Glazen, DJ Bokkie, The Underdogs XXL, DJ Mastreat en Jeroen Post.

Café de Nachtegaal
Café de Nachtegaal in Uden houdt vanavond 'Kings & Crowns'. Van 21.00 tot 02.00 uur is er feest met DJ T-One en DJ Thijs. Entree is gratis.

Café de Preek
Op de horecaboulevard bij Café de Preek begint Koningsdag vanaf 18.00 uur met soulmuziek gebracht door de band SoulVamp. Op zaterdag staat er de Band 'Dance is the new Jazz' en op zondag is er het afsluitconcert van de Korendag met Johnny Romein.

Vrijmarkt
Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een vrijmarkt in Uden. Van 06:00 uur tot 16:00 uur kan iedereen allerlei spulletjes aan de man brengen én kijken of er wat leuks tussen te vinden is. Voor de vrijmarkt zijn de voetgangersgebieden Drossaard en winkelcentrum Bitswijk aangewezen. Ook de plaatsen in het centrum zoals aangegeven op de plattegrond op www.uden.nl mogen gebruikt worden. Er mogen vooraf geen plaatsen worden 'gereserveerd'. Verkopers mogen alleen plaats nemen in het gebied welke is aangeduid als 'vrijmarkt'.

Koningsmarkt
De Koningsmarkt is een kleine markt van kooplieden op de Markt. Deze markt is geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Voor de viering van Koningsdag zijn de Markt, Marktstraat en de Nieuwe Markt afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Winkels
De winkels in het centrum van Uden zijn met Koningsdag de hele dag geopend, met hapjes, drankjes, een DJ en leuke activiteiten voor de kinderen.

Terraveenplein Odiliapeel
Koningsdag wordt gestart met een vernieuwde sportieve Koningsloop door de Peelse bossen, waarna de fietsers aan bod komen voor een mooie landelijke fietstocht door de omgeving (25 km). Een van de publiekstrekkers dit jaar is Rodeo Surfing, welke behendigheid, durf en doorzettingsvermogen vraagt. Daarnaast kunnen de kinderen zich 's middags vermaken met curling, het maken van robotjes, fotolijstjes, wolkjes en fruitprikkers en het pannavoetbal. Ondertussen worden in de tent de gedecoreerden in het zonnetje gezet door burgemeester Hellegers. Muziekvereniging Sint Marcellus brengt tijdens dit officiële gedeelte een muzikale hulde. Daarna sluit coverband Yellow Pants de dag af.

SOS Koningsdag Volkel
Stichting Jeugdbelangen Volkel organiseert koningsdagactiviteiten voor kinderen uit Volkel. Versier je fiets, step, bolderkar, skelter of iets anders met wielen en kom 's ochtends (11.00 uur) op Koningsdag naar de Sprong. Daar worden ballonnen opgelaten, met op een kaartje je naam. Als iemand dan jouw ballon vindt en het kaatje terug stuurt. Heb je kan op een mooie prijs als jouw ballon het verst is gekomen.

Aanvullingen? Laat het ons weten via redactie@udensweekblad.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant