Beeld uit heenwedstrijd O.S.S.'20 - UDI'19 (Foto: Ronny Raymakers)
Beeld uit heenwedstrijd O.S.S.'20 - UDI'19 (Foto: Ronny Raymakers)

Vooruitblik op komend voetbalweekend in de regio Uden en omstreken

Voetbal 1.652 keer gelezen


UDEN| Ondanks de zoveelste uitglijder van dit seizoen mag Volkel zich nog steeds koploper van de derde klasse D noemen. Het is bijna onvoorstelbaar na slechts elf zeges in eenentwintig duels maar het geeft tegelijk ook aan dat in deze klasse bijna iedereen van elkaar kan winnen. Clubs als FC Uden, FC De Rakt, Venhorst en Boekel Sport zijn nog steeds niet vrij van degradatiezorgen. 
Samenstelling: Willy Rooyakkers

Hoofdklasse B
29.4: UDI'19/CSU – O.S.S.'20

De komende tegenstander van UDI'19 kan zondag in Uden wellicht kampioen worden van de Hoofdklasse B. O.S.S.'20 staat eigenlijk het hele seizoen al bovenaan de ranglijst hoewel er voor de winterstop nog wat concurrentie was vanuit Gemert. Ondertussen staan de mannen van De Rusheuvel echter een straatlengte voor op de rest. Een en ander heeft te maken met het werk wat er de afgelopen jaren geleverd is door trainer Maarten van Vugt en zijn manschappen terwijl de nieuwe coach Bertran Kreekels dat dit seizoen prima heeft uitgebouwd. De Ossenaren speelden tot nu toe negen keer gelijk maar verloren nog niet. Dat zegt veel over de stabiliteit van het team. UDI'19 was tot voor kort goed bezig in de vroege lente van dit jaar maar inmiddels heeft men weer te maken met een dip. Toch hebben de Parkzichters nog kansen want samen met Goes voert men nog steeds de ranglijst van de derde periode aan. De Zeeuwen hebben inmiddels wel een beter doelsaldo. Het duel van zondag tegen O.S.S.'20 betreft een wedstrijd uit de tweede periode maar de Udenaren zullen willen verhinderen dat de tegenstander op Parkzicht de bloemen mag gaan hijsen. Er zijn echter wel een paar spelers geschorst en ook geblesseerd. Dat is echter bijna altijd zo bij UDI'19.

Tweede klasse H
29.4: SSS'18 – Venhorst
29.4: Prinses Irene – EVVC

Ai, ai wat deed Venhorst zichzelf zondag tekort bij RKVV Erp. In dit 'zes punten'-duel leidden de bezoekers uit Venhorst lange tijd met 0-2 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen maakte Erp toch 1-2 en werd het spannend maar Venhorst mocht even later een strafschop nemen. Deze werd gemist maar de tijd tikte weg voor de Erpenaren. Toen viel in de laatste minuut alsnog de 2-2 en dat deed pijn bij Venhorst want dat scheelde per saldo drie punten op de ranglijst. Erp kreeg er een puntje bij namelijk en Venhorst moest er twee afgeven. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst en strijden voor klassenbehoud. Bij een zege in Erp had Venhorst goede zaken gedaan, nu is alles wagenwijd open. Zondag gaat Venhorst op bezoek bij S.S.S.'18 in Overloon. De mannen van trainer Joost Janssen moeten dit potje in feite winnen en al zeker niet verliezen. Prinses Irene gaat inmiddels door met stabiel presteren want afgelopen zondag werd er weer met 0-2 gewonnen bij T.G.G. Voor de mannen uit Nistelrode zit promotie naar de eerste klasse er nog altijd in. Het zou een geweldige prestatie betekenen voor de oranje-witten.  Zondag wacht een leuke derby en een soort van topper in deze klasse want EVVC komt langs vanuit Vinkel. 

Derde klasse D
29.4: Handel – Boekel Sport
29.4: Nooit Gedacht – Volkel

Volkel verloor verrassend met 3-1 bij Vianen Vooruit maar is nog steeds koploper van deze klasse. Alles staat nu echter zo dicht bij elkaar dat het morsen van punten voortaan totaal uit den boze is. In de komende vijf duels moet Volkel er echt vol staan om straks op de platte kar door het dorp te mogen cruisen. Het belooft in deze klasse straks echter wel weer een schitterende apotheose te worden. Het zegt al genoeg dat de afstand tussen de nummer één en elf nog geen tien verliespunten is. Volkel krijgt zondag weer een lastige uitwedstrijd voor de kiezen want de reis gaat naar Geffen waar sinds jaar en dag Nooit Gedacht resideert. Alleen de winst telt voor Volkel want anders moet men de koppositie hoogstwaarschijnlijk overdoen. Boekel Sport pakte afgelopen week drie punten uit twee duels maar is nog steeds niet helemaal veilig. Zondag staat de ultieme derby met Handel op de rol. Even vijf minuten door Huize Padua crossen en de Boekelaren zijn immers bij het veld van Handel. Een even mooie als lastige wedstrijd voor Boekel dat de punten nog steeds goed kan gebruiken.  Handel heeft echter slechts twee puntjes meer….

Vierde klasse H
29.4: FC De Rakt – SCMH
29.4: FC Uden – RKKSV

FC De Rakt lijkt op weg naar de nacompetitie om klassenbehoud proberen veilig te stellen. Men heeft nog wel een theoretische kans om rechtstreeks erin te blijven maar het lijkt wat dat betreft erg utopisch te worden. Zondag wacht er een leuke derby want SCMH uit Mariaheide komt op bezoek. Wie weet wat er na een 'Ujese' zege aanstaande zondag nog eventueel mogelijk is. FC Uden staat er een stuk beter voor maar is ook nog niet zeker van behoud. Als men zondag echter directe concurrent RKKSV weet te verslaan dan wordt dat licht aan het einde van de tunnel echter wel steeds scherper. Dan kan men de contouren van de buitenwereld eigenlijk al zo goed als zien. FC Uden kan zondag met een goede prestatie op De Vlasakker alvast een voorzichtig feestje vieren. 
 

Vierde klasse G
29.4: SES – Milsbeek

SES deed slechte zaken door thuis tegen SDDL niet verder te komen dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Drie dagen eerder werd er verloren bij Constantia met 1-0. De mannen uit Langenboom moeten nu zondag echt winnen van Milsbeek anders wordt het lastig om nog serieus om iets mee te doen. 

Vijfde klasse G
29.4: Odiliapeel – Estria
29.4: Gassel – VCO

Odiliapeel doet nog steeds mee bovenin maar de vormcurve van de laatste weken is dusdanig verontrustend dat er wel gauw iets moet veranderen. Zo niet: dan is het seizoen snel zo goed als voorbij. Zondag wacht een leuke uitdaging want de ongenaakbare koploper Estria komt op de koffie. Ondertussen weet VCO na een paar aardige resultaten weer waar het staat. Afgelopen zondag ging de mannen uit 't Oventje met liefst 8-0 onderuit in Loosbroek bij WHV. Toch wel een ontluisterende nederlaag gezien de positieve ontwikkelingen van de weken ervoor. Zondag moet men zich bij elkaar rapen want de uitwedstrijd bij Gassel is normaal gezien zwaarder dan in Loosbroek. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant