Lisa omringd door de boeken
Lisa omringd door de boeken Foto: Gijs Hoogland

7-jarige Lisa uit Uden overhandigt kinderboeken en tijdschriften aan Maasziekenhuis

Algemeen 593 keer gelezen

UDEN | De 7-jarige Lisa Knuist uit Uden overhandigde op 23 april, Wereldboekendag, een hele stapel nieuwe kinderboeken aan het Maasziekenhuis.

Lisa komt af en toe voor een afspraak naar het Maasziekenhuis. Het viel haar op dat er vrijwel geen boeken voor kinderen waren als je even moet wachten. Samen met haar moeder bedacht ze een plan. De Cliëntenraad van het Maasziekenhuis werd benaderd en die reageerde meteen enthousiast op het idee. De Vrienden van het Maasziekenhuis werden ook in het plan betrokken en stelden een geldbedrag beschikbaar.

Lisa mocht de boeken zelf uitzoeken in haar woonplaats Uden. 'Ik ben met mijn moeder naar de boekhandel Bert van der Heijden in mijn woonplaats gegaan. Daar vonden ze het idee zo leuk dat ik ook nog wat extra boeken gratis meekreeg. Ik ben er blij mee dat het ziekenhuis zo enthousiast was over mijn idee. Als ik een keer moet wachten, dan kan ik een leuk boek pakken. En ook andere kinderen zijn er waarschijnlijk blij mee.' Het ziekenhuis ontving een hele stapel kinderboeken en ook nog een aantal fraaie kindertijdschriften.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant