Festilent klopt Nulandia (archief)
+video

4H: Zeperd voor Nulandia; FC Uden, Cito en Vorstenbosch doen onderin goede zaken

Voetbal 4.310 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| Nulandia schoot zichzelf lelijk in de voet in Zeeland. Op de dag dat de twee directe concurrenten FC Schadewijk en WEC tegen elkaar 0-0 speelden 'presteerden' de Nulanders het om bij Festilent met 2-1 te verliezen. Nulandia krijgt nog één kans om alsnog de titel te pakken maar dan moet er volgende week wel sowieso bij lijstaanvoerder WEC worden gewonnen.

In Zeeland was het Pepijn Schonenberg die Festilent na twaalf minuten op 1-0 zette maar rond het half uur zorgde Geert Korsten met een fraai schot vanaf dertig meter weer voor 1-1. Via de onderkant van de lat vond Korsten het net. Na de pauze wilden de gasten doordrukken maar de goal viel aan de andere kant. Het was Willem van der Loop die de 2-1 op het bord toverde. Dat bleek later de winnende goal te zijn geweest.

VOW - Vorstenbossche Boys 0-1
VOW blijft ook na vandaag zonder zege. Vorstenbosch was de betere ploeg voor de pauze maar verzuimde tot drie keer toe om te scoren. Vlak voor de pauze werd een speler uit Zijtaart op de rand van de zestien onderuit gehaald. De gasten vonden dat het erbuiten was maar de bal ging op de stip. Bart van de Oever vond echter keeper Teun van de Sanden op zijn weg. Na de pauze dan toch de goal voor de bezoekers. Een corner van Jordy van Kessel werd uiteindelijk door Perry Dominicus met zijn chocoladebeen tegen het net gewerkt: 0-1. Winnend trainer Ruud Fleskens: "Het niveau van de wedstrijd was matig maar gelukkig wonnen we. VOW ging nog op zoek naar de 1-1 omdat we teveel terugliepen. We hadden voor de pauze ver voor moeten staan maar ik besef ook als VOW die strafschop benut dat het anders had kunnen aflopen."

Cito - Avesteyn 2-1
Al binnen een minuut keken de Ossenaren tegen een 0-1 achterstaan aan maar Cito toonde veerkracht. Zonder de op vakantie zijnde coach Yavuz Demirci was het Mindaugas Kalonas die al snel weer gelijk maakte: 1-1. Uiteindelijk moest een strafschop de beslissing brengen. Het was Alper Allice die scoorde vanaf de stip: 2-1.

Maliskamp - NLC'03 3-1
Maliskamp was vandaag een maatje te groot voor een NLC dat op alle fronten werd afgetroefd. Op agressie, felheid maar ook op voetballend vermogen. Trainer René van der Putten: "Maliskamp heeft een hele goede ploeg. Ik meen dat ze nog tegen de volledige top drie moeten. Zou me niet verbazen als ze de titelstrijd gaan beinvloeden." Na twee goals van Günther van Meurs en eentje van Kevin Paxton was het Menno Horneman die de Lithse eer mocht redden: 3-1.

FC De Rakt - SCMH 4-4
SCMH maakte pas in de 94e minuut via een kopbal van Paul Daandels de gelijkmaker: 4-4. Zuur voor FC De Rakt. Trainer Jos van der Els: "Het zal ook eens meezitten bij ons. Daar leek het even op toen SCMH een eigen goal maakte en het 4-3 werd. Maar dan helaas dit weer. Ik denk dat het lastig wordt om de nacompetitie te ontlopen nu, bij winst hadden we nog een lijntje gehad." Twee goals van Mike Linders zorgden voor een snelle 0-2. Na een scrimmage voor de goal bij SCMH kreeg De Rakt echter een strafschop. Bart van Geelkerken scoorde de 1-2. SCMH-trainer Fred Donkers: "Ik snap nog steeds niet waarom er een strafschop werd gefloten. Er was niets te zien." Op slag van rust een misverstand tussen de doelman van SCMH en een verdediger waarop Jeroen Smulders koeltjes profiteerde: 2-2. Meteen daarna echter weer de 2-3. Pieter van de Velden zette in en via de hak van Roy van de Boogaard was het vervolgens kassa. Na de pauze scoorde De Rakt twee keer. Na een fraaie aanval kopte Jacky van Boxtel de 3-3 binnen. Zestien minuten voor tijd tikte Koen van Asseldonk een bal in eigen goal: 4-3. Donkers: "Dit gebeurde uit een vrije trap omdat onze keeper de bal in zijn handen had gepakt. Die bal kwam echter van een tegenstander af...."  Dan dus toch nog 4-4. Van der Els: "Wij hadden verzuimd om 5-3 te maken. Het is niet anders."

FC Uden - RKKSV 3-2
Mehmet Gurbuz was weer eens de grote man aan de zijde van de Udenaren. De gasten kwamen snel op 0-1 maar daarna was het de Veghelse spits die binnen negen minuten twee keer prima scoorde: 2-1. Een strafschop betekende nog voor rust de 2-2. Na de pauze drukte FC Uden door. Na een voorzet van Gurbuz tikte een speler van Kruisstraat in eigen goal: 3-2. FC Uden pakte daarmee drie hele belangrijke punten. Trainer Eus Marijnissen: "We hebben dik verdiend gewonnen vandaag. Mehmet toonde weer aan dat het een prima spits is. Ik geniet van die jongen zijn instelling. Hij is daarbij nog erg sterk en balvast. Ik meen dat hij achttien goals gemaakt heeft al dit seizoen. Dat is knap hoor in een team dat zo laag op de ranglijst staat."

Cito    -     Avesteyn    2 - 1
Festilent    -     Nulandia    2 - 1
Maliskamp    -     NLC '03    3 - 1
FC De Rakt    -     SCMH    4 - 4
FC Schadewijk    -     WEC    0 - 0
FC Uden    -     RKKSV    3 - 2
VOW    -     Vorstenbossche Boys    0 - 1