Zowel jeugd als volwassenen doen mee aan de Ronde van Uden
Zowel jeugd als volwassenen doen mee aan de Ronde van Uden

De 59e Ronde van Uden komt eraan

Algemeen 1.039 keer gelezen

UDEN | Het is weer zover op zondag 13 mei: de Ronde van Uden, voor de 59e keer georganiseerd door wielervereniging Uden. Ook dit jaar is er weer een parcours in het centrum met start en finish in de Duizendschoonstraat.

Er zijn wedstrijden voor de jeugd vanaf 8 jaar. Deze beginnen om 9.30 uur. Van de Udense vereniging komen Jason van de Beeten, Tiemen van de Meer, Teun Vermeulen, Jako van der Donk en Tim Leijten aan de start. De jongste jeugd rijdt een kort parcours. De ouderen, dames en heren rijden het grote parcours dat de volgende straten omvat: Duizendschoonstraat, Ereprijsstraat, Prof. Pulserstraat, Prior van Milstraat, Millsebaan, Vlosstraat, Oliemolenstraat, Anjelierstraat, Elzenstraat en Mussenstraat. Deze straten zijn tijdens de wedstrijden voor alle verkeer afgesloten.

Dames
Nederlands Kampioen veldrijden Inge van der Heijden, die onlangs is opgenomen in de ploeg van Marianne Vos, is aanwezig bij de jeugd om hen aan te moedigen en tips te geven. Na de jeugd beginnen de dames aan hun wedstrijd. Zij starten om 14.00 uur. De dames rijden voor punten in de Florius Ladies Trophy, een klassement over drie wedstrijden. Deze worden verreden in Oploo Uden  en Mill.

Mannen
Om 16.00 uur is het de beurt aan de heren. Het startschot voor deze wedstrijd zal gelost worden door burgemeester Hellegers. Hier starten de twee renners van de wielervereniging die vorig jaar plaats een en twee behaalden, namelijk winnaar Twan van den Brand uit Volkel en nummer twee Maik van der Heijden uit Schaijk. Ook Robert-Jan Loeffen, lid van de vereniging en de Udenaren Tom Manders, Joost Aelemans en Sander Dijkink nemen deel aan de wedstrijd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant