Het winnende team
Het winnende team

Udens driebandenteam promoveert naar Eredivisie

Sport 1.513 keer gelezen

UDEN | Het driebandenteam Aardexpress heeft afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd in Biljartcentrum Uden aan de Neringstraat-West het kampioenschap in de 1e divisie driebanden groot van de KNBB behaald. Daarmee is promotie naar de hoogste klas, de Eredivisie, gerealiseerd.

Het team heeft het hele seizoen bovenaan meegedraaid en ging als nummer één de laatste speelronde in. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor de titel en de promotie. Omdat de nummers één en twee van het team over het algemeen de meeste punten pakken, koos teamleider Dirk Thiele in overleg met de spelers voor een omgekeerde speelvolgorde. Dit pakte bijzonder goed uit. Kopman Ronnie Lindemann, voormalig Duits kampioen, won zijn partij met grote overmacht: 40-18 in 19 beurten. Tegelijkertijd had op de andere tafel Harrie van de Ven het iets moeilijker met de steeds weer terugvechtende tegenstander, maar uiteindelijk trok ook hij vrij gemakkelijk aan het langste eind: 40-28 in 34 beurten. Daarmee waren het verwachte kampioenschap en de promotie al binnen. In de tweede sessie van de wedstrijd won Dirk Thiele zijn partij met 35-33 in 56 beurten. Helaas kon Nicky van Venrooy niet bijdragen aan een maximale 8-0 overwinning. Zijn verlies, 21-35 in 34 beurten, kon de feestvreugde echter niet drukken.

De overige leden van het Udense team zijn Volker Baten uit Duitsland, Rudy de Laet uit België, Marty Hermse, René Wijnen en Hans Paashuis. Het team lijkt komend seizoen grotendeels intact te blijven al wordt er wel nog naar versterking gezocht. In de Eredivisie spelen veel wereldtoppers uit alle windstreken van Europa. Vanaf dit najaar maken zij hun opwachting in het Biljartcentrum Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant