Vanaf 27 mei kan padel worden gespeeld op tennispark De Krekel in Mariaheide. (Foto: Hanneke Ketelaars)
Vanaf 27 mei kan padel worden gespeeld op tennispark De Krekel in Mariaheide. (Foto: Hanneke Ketelaars) Foto: Manon Bimbergen

Padel spelen op tennispark De Krekel

Sport 2.266 keer gelezen

MARIAHEIDE | Het is mogelijk om binnenkort padel te spelen op tennispark De Krekel in Mariaheide. Daar worden op zondag 27 mei 2 padelbanen geopend.

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. Het is een soort mix tussen tennis en squash, waarbij je de glazen wanden mag gebruiken om de bal terug te slaan. Een potje padel wordt gespeeld als dubbelspel met z'n vieren op een veld van 10 bij 20 meter met een net er tussen. Een intensieve maar ook gezellige sport noemt Hanneke Ketelaars van tennispark De Krekel het. "Padel is een toegankelijke sport. Je kunt leuke rally's spelen en het is makkelijk te beoefenen; de rackets zijn kleiner dan tennisrackets en de bal is vergelijkbaar met de grootte van een tennisbal." Hanneke volgt de sport al een aantal jaar. Op uitnodiging van een lid van De Krekel ging ze mee aan balletje slaan en raakte enthousiast. Sinds januari wordt er op het tennispark in Mariaheide druk gewerkt aan het realiseren van twee padelbanen.

Onbekend
Op zondag 27 mei worden ze officieel in gebruik genomen. Wethouder Coby van der Pas opent de banen, waarna padelclinics worden gegeven voor jong en oud. Zowel leden als niet-leden kunnen zich hiervoor opgeven. Benieuwd naar padel? Vanaf mei tot aan de zomervakantie vinden er wekelijks inloopdagen plaats op tennispark De Krekel. Op woensdag vanaf 19.15 en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur zijn leden en niet-leden welkom om gratis padel te spelen. Een instructeur is aanwezig om het spel uit te leggen.

Aanmelden hiervoor kan bij de bar. Hanneke heeft er zin in, binnenkort mag zij zich padelinstructeur noemen. "De sport is redelijk onbekend, maar groeiende. Ik nodig iedereen uit kennis te maken met padel."
Kijk ook op: www.tennisparkdekrekel.nl/padel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant