De mannen van de band 'And Friends'
De mannen van de band 'And Friends'

Een muzikale tour voor kinderhuis in India

Kunst en cultuur 1.028 keer gelezen

VOLKEL | Muzikanten Mario van der Linden, Marcel de Vries, Henk Donkers, Alphons Arts en Jos Peters gaan komende weken toeren om geld op te halen voor een huis voor gehandicapte kinderen uit arme gezinnen in Zuid-India.

De muzikanten klopten met hun idee aan bij de Volkelse Theo van den Boogaart. Hij organiseerde vorig jaar een reünie in De Pul, waarvoor de mannen speciaal een gelegenheidsformatie oprichtten: de band 'And Friends'. "Dat was zo leuk, ze wilden eigenlijk nog meer muziek maken dan alleen tijdens de reünie", vertelt Theo. "Ik ben verbonden aan de stichting Colourful Children, waarvoor ik sponsorwerk doe. De mannen opperden het idee om hiervoor geld op te halen door middel van het maken van muziek. Als ik de concerten zou regelen, was de opbrengst van die concerten 100 procent voor de stichting." Dat liet Theo zich geen twee keer zeggen. Hij regelde optredens in de regio van Uden. Afgelopen zondag gaf de band het eerste concert van de tour in Soos Plock in Volkel. "Dat was een groot succes. Een volle zaal met enthousiaste luisteraars, de bandleden hebben genoten en er werd bijna 500 euro opgehaald." De komende maanden treden ze overal een keertje op; in Gemert, in Veghel en in het najaar In Uden, in Jambon. Veel muziekliefhebbers zullen deze muzikanten kennen, omdat ze allemaal in Uden wonen of lang in Uden hebben gewoond. Ze speelden in verschillende bands als Square, NovAct, Volluk, Taaftere en de DOB band. Hun repertoire bestaat uit nummers van onder meer Bob Dylan en The Byrds.

Colourful Children
Colourful Children geeft scholing en onderdak aan kinderen met een beperking in Zuid-India. "Ik ben zelf twee keer in India geweest en dat heeft me echt geraakt", vertelt Theo. "Het is een hele andere wereld, de zorg omtrent mensen met een handicap kan daar echt nog veel beter. Specifiek richten we ons op straatkinderen, die we helpen naar het onderwijs toe te gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant