De regionale band Sheewawah krijgt ook een plekje tijdens het weekend
De regionale band Sheewawah krijgt ook een plekje tijdens het weekend

Muzikale fijnproevers opgelet: 'Een soort festival, maar dan anders'

Kunst en cultuur 669 keer gelezen

UDEN | Cultuurpodium De Pul wil in het Pinksterweekend de echte muziekliefhebbers naar Uden halen voor het driedaagse Fijnproeversweekend. Drie avonden, zes acts, speciaal voor de échte muzikale fijnproevers. Met acts uit binnen- en buitenland wil De Pul de liefhebbers van muziek trakteren op iets bijzonders.

Met slechts één ticket kan de bezoeker van het fijnproeversweekend drie dagen lang naar De Pul komen om te genieten van muziek. "Een soort festival, maar dan anders", leggen de programmeurs van het podium uit.

Aftrap
Met de Amerikaanse Brother Dege en de Nederlandse band Tigre Blanco wordt vrijdagavond afgetrapt in de nieuwe zaal van De Pul. Brother Dege is een 'Grammy-nominated musician' en tevens een van de best bewaarde geheimen uit Louisiana. "Met zijn roots muziek, waarbij gitaren een cruciale rol spelen, is het de perfecte opener voor een weekend vol kenners en liefhebbers."

Maar ook regionale muziek krijgt een plek, zoals Sheewawah en Ruud van den Boogaard. Van den Boogaard zingt in het Brabants en voert strijd met drank, vrouwen, verliefdheid, trouw, spijt maar ook de dood, vermijdt hij niet. "Dit doet Van den Boogaard in zijn eigen stijl, met treffende humor, droog cynisme en een directe openheid."

Barbecue en vrouwelijke muzikanten
Verder staan nog Gitta de Ridder en The Mourning Glories op het programma. "Een bijzondere combinatie, waarbij gevoelige, verwonderende muziek van De Ridder wordt gecombineerd met een jaren 20 vrouwenkoor, wat regelrecht uit een Amerikaanse saloon kan komen. Bij mooi weer is er aansluitend een barbecue op zondagavond. Dus ook de culinaire liefhebbers komen aan hun trekken."

Informatie
Kijk voor meer informatie en kaarten op livepul.com. Je betaalt in de voorverkoop 25,42 euro voor een passepartout voor alle dagen. Ook kun je dagtickets kopen voor iets meer dan 10 euro. De deuren van De Pul gaan deze avond om 20.30 uur open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant