Een eerdere editie van Een-voor-Een
Een eerdere editie van Een-voor-Een

Kleinschalig festival Een-voor-Een in Boekel

Kunst en cultuur 2.010 keer gelezen

BOEKEL | Op zaterdag 2 juni staat Boekel het kleinschalige festival Een-voor-Een te wachten. Vijf vrienden van tussen de 20 en 22 jaar organiseerden vorig jaar als spontane actie een avondvullend programma met drie rockbands aan de Bovenstehuis, waar zo'n 150 liefhebbers op af kwamen. Wegens succes hebben ze besloten het dit jaar nogmaals te proberen, op dezelfde locatie in de achtertuin tussen de fruitbomen.

Om 19.59 uur zal de eerste band aftrappen, om zo de avond te vullen met muziek tot klokslag 00.59 uur. Daarna zal de bar nog even open blijven en de gezelligheid voortduren. Dit jaar zijn enkele verbeteringen toegepast, grotendeels in de organisatie. Zo is een stichting opgezet en zal er beveiliging aanwezig zijn. Ook is er dit jaar een heuse speciaalbierbar om de kieskeurige bierdrinker tegemoet te komen.

Bands
Net als in 2017 zijn dit jaar drie eigenzinnige bands geboekt die verschillende geluiden uit de rockwereld zullen laten horen. De avond opent met de Boekelse Rendakboys. Deze gezellige coverband gaat inmiddels al ruim 8 jaar mee en is daarmee een begrip in Boekel. Hun repertoire bestaat uit vele bekende nummers uit de rockgeschiedenis, van classics tot moderne knallers. Wie ooit bij een show van deze band is geweest weet dat dit garant staat voor een feestelijke opening van de avond. Als tweede zal de Gelderse band The Naked Sweat Drips het podium betreden.  Dit zestal, oorspronkelijk uit Boxtel, maakt sinds 2010 intense psychedelische rock met dubbele gitaar, schreeuwend Hammond orgel en aangrijpende zang. Psycho-grunge die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie. De laatste band die Boekel op zijn grondvesten zal doen schudden is Canshaker Pi. Deze Amsterdamse band is nog jong, maar wel al klaar om te laten zien, horen en voelen dat rock 'n roll nog lang niet dood is. Na hun debuutalbum werden ze uitgenodigd voor showcasefestivals als Eurosonic/Noorderslag en SXSW in Texas. Met hun nieuwe plaat Naughty Naughty Violence, die goed in de smaak valt bij de muziekcritici, doen ze 2 juni Boekel aan. Deze jonge honden hebben songwriting skills die felle, tegendraadse indierockliedjes opleveren. Hun livereputatie laat niks te wensen over: eigenwijs en energiek.

Informatie
Tussen de optredens zal DJ duo The Chainzuipers zorgen voor een afwisselend menu aan alternatieve rock- en popmuziek van oud tot nieuw en van obscuur tot wereldberoemd. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Guitarking Boekel en op www.een-voor-een.nl, waar ook meer informatie te vinden is.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant