Kees Backx
Kees Backx

Verhalen uit de rechtbank door Kees Backx

Algemeen 1.292 keer gelezen

UDEN | Brabants Dagblad verslaggever Kees Backx uit Uden geeft op dinsdag 12 juni een lezing in de bibliotheek van Uden. De gratis lezing in het kader van de Spannende boeken weken, begint om 20.00 uur.

Backx schrijft al sinds 1970 voor het Brabants Dagblad. De eerste 42 jaar combineerde hij dat met zijn baan als leraar. Sinds hij in 2011 het onderwijs verliet, werkt hij als freelancer fulltime voor die krant en in die functie doet hij onder andere verslag van regionale rechtbankzaken.  Vrijwel wekelijks brengt hij enige tijd in de rechtbank door en was hij aanwezig bij vele, zowel spraakmakende als schrijnende, zaken.

Tijdens de avond vertelt hij over de gang van zaken bij zittingen in de rechtbank en wat hem zoal is opgevallen aan de aard van de zaken die de laatste 10 jaar bij de rechtbank dienen. Backx is een rasverteller: opvallende incidenten en zaken passeren tijdens de avond de revue. Toegang is gratis, maar van tevoren aanmelden is gewenst. Dat kan bij bibliotheek Uden via het formulier op de website www.bibliotheekuden.nl. Telefonisch aanmelden kan via telefoonnummer 0413 26 31 01 De avond duurt tot 21.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant