Cito - VOW 1-0 (Foto's: Arno Korsten)

4H: Cito en FC Uden redden het vege lijf; Nulandia, WEC en Festilent gaan nog voor promotie

Voetbal 3.524 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| Cito en FC Uden hebben toch het verblijf in de vierde klasse kunnen verlengen door niet te verliezen op de laatste speeldag. FC Schadewijk werd kampioen terwijl WEC, Nulandia en Festilent nacompetitie mogen gaan spelen.

Cito en hekkensluiter VOW maakten er een gezapige pot van die in 0-0 leek te gaan eindigen. De gastheren wisten echter toch te scoren toen Alper Allici vanuit een corner halverwege de tweede helft 1-0 maakte.

FC Uden - Festilent 2-2

De gasten kwamen via Joeri Cuppen en een eigen goal snel op 0-2 maar daarna sloeg FC Uden binnen twee minuten dubbel terug. Het was Melih Polat die twee keer het net vond: 2-2. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

NLC'03 - Nulandia 1-3

Voor de pauze kwamen de gastheren via Stijn Bijl op 1-0 en die stand bleef lang gehandhaafd. Een kwartier voor tijd tekende Tom van de Ven voor 1-1 waarna via Luuk van de Doelen (kopbal) en Rik Korsten de winst alsnog naar Nuland ging: 1-3.

Avesteyn - Vorstenbossche Boys 1-2

De gasten speelden in een feestopstelling maar door efficiënt met de kansen om te gaan won met evengoed de laatste wedstrijd bij Avesteyn dat zelf aardig wat kansen onbenut liet. Via Willem van de Sanden werd het 0-1 nadat Perry Dominicus hem bediende. Rick Vissers maakte daarna verdiend gelijk maar nog voor rust scoorde Van de Sanden opnieuw: 1-1. Deze keer was het Roel Verbakel die de assist verzorgde. Na de pauze drong Avesteyn aan maar de goal wilde niet vallen.

RKKSV - SCMH 1-1

De gasten vervulden in Kruisstraat de sportieve plicht op prima wijze. Bob van de Berg zorgde zelfs voor 0-1 maar uiteindelijk kon RKKSV alsnog een gelijkspel uit het vuur slepen: 1-1. RKKSV speelt nu nacompetitie om niet te degraderen.

Maliskamp - WEC 2-0

WEC speelde nergens meer voor en moet zich sparen voor de nacompetitie. Bij Maliskamp speelde Ron van Boxtel zijn 250e wedstrijd en werd daarvoor gehuldigd. Na de pauze scoorden Daut Selmani en van Boxtel vanaf elf meter: 2-0.

Avesteyn    -     Vorstenbossche Boys    1 - 2
 Cito    -     VOW    1 - 0
 Maliskamp    -     WEC    2 - 0
 NLC '03    -     Nulandia    1 - 3
 FC De Rakt    -     FC Schadewijk    1 - 6
 RKKSV    -     SCMH    1 - 1
 FC Uden    -     Festilent    2 - 2

1.   FC Schadewijk   26-60