Het aansteken van het Olympische vuur tijdens een eerdere editie
Het aansteken van het Olympische vuur tijdens een eerdere editie

500 kinderen doen mee aan de Schoolsport Olympiade

Algemeen 966 keer gelezen

UDEN | Stichting Schoolsport Uden houdt aankomende donderdag voor de 31e keer de Schoolsport Olympiade. Aan de sportdag doen alle groep 7 leerlingen van de basisscholen in de Gemeente Uden mee. Dit jaar zijn dat ruim 500 leerlingen.

De Olympiade wordt traditiegetrouw vooraf gegaan door het aansteken van het Olympische vuur. In het stadion, tevens de centrale plaats gedurende de dag, zal de 'Olympische vlam' worden ontstoken. Na de officiële opening om 8.50 uur gaan alle leerlingen vanaf 9.15 uur een sportieve strijd aan met elkaar. In drie ronden werken zij allerlei sportonderdelen af. Na afloop (rond 15.15 uur) worden de winnaars bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. De groep die het beste gepresteerd heeft ontvangt de 'prestatieprijs'. De groep die zich gedurende de Schoolsport Olympiade het sportiefst gedragen heeft ontvangt de belangrijkste prijs van de dag: de Fair-Play schaal.

De Schoolsport Olympiade vindt plaats in en rondom het atletiekstadion en de hockeyvelden van Uden. Meer informatie over de Stichting Schoolsport is te vinden op www.schoolsportuden.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant