Woongebied De Ruiter
Woongebied De Ruiter

Voorbereiding nieuwbouwplan De Ruiter weer een stapje verder

Algemeen 2.702 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden is druk bezig met voorbereidingen van het nieuw te realiseren woongebied De Ruiter (voorheen Nieuw Hoenderbos). Het is de bedoeling dat er 165 woningen komen in deze zuidwesthoek van Uden-Zuid. Het college heeft deze week besloten om de formele bestemmingsplanprocedure daarvoor te starten.

"We willen de vaart erin houden", aldus wethouder Maarten Prinssen, "want de vraag naar nieuwbouwkavels neemt alleen maar toe. Dat zag je laatst wel bij de informatieavond voor het Dicoterrein. Er zijn veel mensen op zoek naar een bouwkavel of nieuwbouwwoning in Uden, zowel om te kopen als om te huren. Gelukkig maar, want we verwelkomen natuurlijk graag nieuwe inwoners en zo ontstaat er ook weer wat doorschuiving in de markt." Na de formele bestemmingsplanprocedure wordt de kavelverdeling uitgewerkt. Meer informatie over de verkoop van de woningen en zelfbouwkavels in het gebied wordt dan ook pas in het najaar verwacht. De verkoop kan dan naar verwachting eind 2018, begin 2019 starten.

Duurzame wijk
"De eerste plannen voor de wijk zijn veelbelovend", legt Prinssen uit. "We willen dat er wordt gebouwd volgens de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid. Zo komt er alleen de broodnodige verharding, zodat er veel ruimte overblijft voor groen. En er wordt gasloos gebouwd. Dat betekent dat de woningen die er worden gebouwd op alternatieve wijzen van energie moeten worden voorzien."

Ter inzage
In het ontwerpbestemmingsplan voor De Ruiter is vastgelegd wat er wel en niet in het gebied kan worden ontwikkeld. Het wordt woensdag 6 juni officieel gepubliceerd en ligt dan aansluitend tot en met 18 juli ter inzage. U kunt het dan digitaal raadplegen op de website van de gemeente of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopavond
Woensdag 20 juni organiseert de gemeente een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan. Belangstellenden kunnen dan tussen 18:00 tot 20:00 uur terecht in de Publiekshal van het gemeentehuis met vragen over het bestemmingsplan en het verdere verloop van de procedure. Let wel: deze avond is niet bedoeld voor informatie over de verkoop van kavels en woningen. Hiervoor organiseert de gemeente een aparte avond later dit jaar of begin 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant