Afbeelding

Uden vraagt inwoners mee te denken over Veiligheid

Algemeen 1.118 keer gelezen

UDEN | De gemeente Uden werkt op dit moment aan een Integraal Veiligheidsplan (IVP). In dit plan staat beschreven waar de gemeente de komende jaren op het gebied van veiligheid mee aan de slag gaat. De gemeente heeft zelf een beeld van de veiligheidsproblemen die spelen. Ze werkt samen met politie, de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en maatschappelijke partners aan het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid van Uden. Maar de gemeente wil ook graag van de inwoners van Uden weten wat zij belangrijk vinden als het gaat om veiligheid en leefbaarheid.

De gemeente wil, samen met gemeenten in de regio, de komende jaren aan de slag met de volgende onderwerpen op veiligheidsgebied:

- Terugdringen van woninginbraken
- Verminderen van woonoverlast
- Verbeteren van de verkeersveiligheid
- Vergroten veiligheid bij evenementen
- Aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld drugs-, wapen, of
mensenhandel, corruptie, geweld en intimidatie van bestuurders en ondernemers en aan het
witwassen van geld
- Verminderen van overlast (van onder andere jeugdgroepen)
- Terugdringen incidenten met verwarde personen
- Aanpak van polarisatie en radicalisering

Mening geven
De gemeente toetst of bovenstaande onderwerpen ook de onderwerpen zijn die inwoners belangrijk vinden als het gaat om veiligheid en leefbaarheid. Of dat zij (ook) andere onderwerpen belangrijk vonden. Inwoners kunnen hun reactie over dit onderwerp mailen naar veiligheidsplan@uden.nl. Ook kunnen ze reageren onder de berichten die de komende tijd op de social media-kanalen van de gemeente verschijnen over dit onderwerp. Alle reacties worden meegenomen tijdens het opstellen van het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022, dat over een paar maanden ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant