Afbeelding

Yogales voor ouderen bij het Rode Kruis

Algemeen 587 keer gelezen

UDEN | Op donderdag 31 mei komt Anneke Fontein bij het Rode Kruis op bezoek. Anneke geeft zo'n 15 jaar yogales aan ouderen in Uden. Daarnaast is ze ademtherapeute.

Anneke omschrijft zichzelf van nature als een spring-in-'t veld. "Yoga brengt mij vooral structuur, stilte en aandacht voor mezelf. Dat doet mij goed. Ik geef de eeuwenoude kennis van deze Oosterse bewegingsleer graag door aan anderen."

Yoga op de stoel
In de yogatraditie ziet men ouder worden als groei. In deze levensfase helpt yoga om goed voor jezelf te zorgen. Om soepel en evenwichtig te blijven, in je lijf én in je hoofd. De yoga sessie begint met een serie voor de gewrichten. Daarna oefen je yogahoudingen in je eigen tempo en binnen je eigen mogelijkheden. Er is ruime aandacht voor ademoefeningen. Deze kalmeren de hartslag en brengen rust in de gedachten. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt omdat ze in verschillende variaties worden aangeboden. De les eindigt met een ontspanning.

Informatie
Anneke zal vertellen wat yoga kan betekenen voor de ouder wordende mens, ook als je beperkingen hebt. Zij zal ook enkele eenvoudige oefeningen met de deelnemers doen. De middag begint om 13.30 uur met koffie/thee waarna om 14.00 uur de activiteit begint. De les vindt plaats in de Samen op Weg Kerk aan de Schepenhoek 157 te Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant