Afbeelding

Hokazo Nieuws: registreer ook je chip

Human Interest 425 keer gelezen

UDEN | Silva is het asieldier van de week. Silva is een knappe verschijning van nog maar 2 jaar. We mogen haar alleen van een afstand bewonderen, maar niet aanraken want deze dame is bang voor mensen. Daarom zoekt zij een rustig huisje zonder kleine kinderen, waar ze op haar gemak kan wennen en waar men veel liefde en geduld heeft.

Ze wil ook graag een sociaal soortgenootje, waar ze van kan leren dat de mens niet zo eng is. Ook gaat ze, na een gewenningstijd, graag naar buiten. Op een boerderij zou ze zeker niet misstaan.

Chip ook registreren
Helaas maken we het vaak mee dat gevonden dieren niet gechipt zijn en als ze wel gechipt zijn, is de chip vaak niet (goed) geregistreerd. Hierdoor kunnen wij geen gegevens van de eigenaar opzoeken en hen dus niet herenigen. Let er dus op wanneer je huisdier gechipt wordt, dat je hem zelf nog moet registreren. Een dierenarts doet dit meestal niet. Ook is het belangrijk de gegevens op de chip aan te passen wanneer je verhuist of een ander telefoonnummer krijgt. Allemaal zodat je je vermiste dier weer snel in de armen kan sluiten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant