Burgemeester Hellegers en deelneemster Jo de Mol onthullen de barometer
Burgemeester Hellegers en deelneemster Jo de Mol onthullen de barometer

Op weg naar de 100 teams op de Samenloop voor Hoop barometer

Human Interest 1.028 keer gelezen

UDEN | Burgemeester Henk Hellegers, ambassadeur van Samenloop voor Hoop, gaf woensdagmiddag de officiële aftrap voor SamenLoop voor Hoop Uden, dat op 23 en 24 september plaatsvindt in het sportpark van Uden. Voor het gemeentehuis onthulde burgemeester Hellegers samen met een deelneemster de barometer waarop heel Uden en omgeving kan zien hoeveel teams zich hebben ingeschreven. 

Naast de burgemeester waren ook alle medewerkers van het evenement aanwezig, evenals een aantal teamcaptains en de zogenoemde eregasten, die geconfronteerd zijn met kanker. Hellegers deed een woordje, net als Els Backx, voorzitter van SamenLoop voor Hoop Uden en Jo de Mol. Zij was de allereerste die zich aanmeldde als teamcaptain samen met een team. Ze deed vorig jaar ook al mee met de Samenloop voor Hoop in Heesch, waar ze naar eigen zeggen een hele mooie ervaring opdeed. "Het allermooist wat me het meest bijgebleven is, is de kaarsenceremonie, waarbij alle lopers de kaarsenzakken één voor één neerzetten langs het parcours", vertelt ze. "Iedereens kaarsenzak, met het verhaal daarachter, werd meegenomen." Ze begrijpt wel waarom de samenloop zoveel mensen raakt. "Omdat, denk ik, bijna iedere familie er wel mee te maken heeft." Hoe ze zoveel mogelijk geld op gaan halen? "We zamelen heel veel oude spijkerbroeken in, die we uit elkaar halen. Daar maken we tassen van en die gaan we verkopen. Op dit moment zitten we al over de 1000 euro."

Voor kinderen is er de speciale Kinderloop. Ook de 6-jarige Ninte doet daar aan mee, samen met groep 3 van basisschool de Tandem. Zij mocht na het onthullen van de barometer de tussenstand van 31 teams op de barometer plakken. Bij elke vijf teams de zich aanmelden, gaat de barometer een stukje omhoog. "We hopen dat voordat we klaar zijn met de voorbereidingen, de stand op 100 teams staat', aldus Els Backx. De samenkomst werd afgesloten met het gezamenlijke lied voor de samenloop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant