Afbeelding

Feestelijke opening Landschapspark Uden-Zuid

Algemeen 1.400 keer gelezen

UDEN | In het Zuiderpark in Uden-Zuid is het gedeelte tussen de Morgenweg en Boekelsedijk aangelegd. Dat willen gemeente Uden en stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden vieren met een feestelijk opening aanstaande zondag. De naam van dit gedeelte van het park wordt dan ook onthuld.

Het programma begint om 10.30 uur. De naam van het park wordt dan onthuld. Wethouder Franko van Lankvelt zal de officiële opening verrichten. Om 11.00 uur start de schapenbegrazing en een half uur later is er een picknick in de Boomgaard. De gemeente raadt belangstellenden daarom aan om een kleedje mee te nemen. 

Over het park
In het park kun je wandelen en spelen. Het is ingericht als landschapspark. Dat betekent dat het voorziet in leefomstandigheden voor enkele bijzondere plant- en diersoorten, zoals steenuilen, kerkuilen en kleine marterachtigen. Verder vind je in het park ook een jonge hoogstamboomgaard met voornamelijk kersenrassen, waarin schapen het grasland onderhouden. Dit gedeelte van het park is tot stand gekomen met medewerking van schoolkinderen en vrijwilligers uit Uden en Volkel. Het verbindt de jonge wijken De Vloet in Volkel en Uden-Zuid. De Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden wil het park op duurzame en cultuurhistorisch verantwoorde wijze gaan beheren, samen met ambassadeurs uit deze wijken. Geïnteresseerd? Laat het de gemeente weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant