Het loop- en fietsteam van Piets Challenge
Het loop- en fietsteam van Piets Challenge

Team Piets Challenge voor de zesde keer naar Alpe d'HuZes

Human Interest 1.879 keer gelezen

ZEELAND | Op donderdag 7 juni gaan er weer vele mensen meerdere keren fietsend en/of rennend de Franse Alpe d'Huez op voor het KWF. Piets Challenge is een van de teams dat wederom zal gaan deelnemen voor het goede doel. Het is dit jaar het zesde jaar dat het team mee doet.

Piets Challenge is in 2011 ontstaan omdat vriend Piet lymfeklierkanker kreeg. In 2012 werd er voor de eerste keer deelgenomen aan Alpe d'HuZes. "In dit jaar fietste Piet nog zelf mee", vertelt Haico van Deijne, die deel uitmaakt van het team. "In de jaren daarna zijn we als team steeds terug gekeerd maar lukte het Piet niet vanwege gezondheidsredenen om daar bij te zijn. Om een mooi bedrag in te zamelen voor de strijd tegen kanker hebben we de afgelopen jaren verschillende activiteiten opgezet." Zo werd er een Glazen Huis in Mill en in Zeeland opgezet, werd er een pizza en pasta avond bij d'n Oven in Zeeland gehouden en stond het team afgelopen december oliebollen te bakken op het plein bij de kerk in Zeeland voor het goede doel. Het team heeft in de afgelopen jaren een aardig bedrag voor onderzoek van kanker bijeen gebracht.

Team
Piets Challenge heeft door de jaren heen wat wisseling van teamleden gehad en bestaat dit jaar maar liefst uit twee teams die gaan deelnemen, een fietsteam en een loopteam. "Als alles goed verloopt, zal Piet dit jaar samen met een teamlid op een tandem naar de top gaan. Karin Klamer en Mat van Sambeek zijn twee teamleden die er vanaf het begin bij waren en zij zullen dit jaar dan ook voor de zesde keer op 7 juni gaan deelnemen aan Alpe d'HuZes in de strijd tegen kanker."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant