Jordie van der Laan (met arm in de lucht) wordt bejubeld.
Jordie van der Laan (met arm in de lucht) wordt bejubeld. Foto: Anja van der Laan

JVC Cuijk blijft in race voor promotie

Voetbal 562 keer gelezen

LISSE / CUIJK | JVC Cuijk blijft in de race voor promotie naar de Tweede Divisie. De spelers van JVC Cuijk achtten zich woensdag na de (met 0-2) verloren thuiswedstrijd tegen FC Lisse niet kansloos voor de return. Dat bleek zaterdagmiddag toen de Cuijkenaren in de Bollenstreek de achterstand wegpoetsten en met 0-3 zegevierden. Door de overwinning speelt JVC Cuijk woensdag eerste de finale uit tegen Jong Almere. Zaterdag 9 juni is de return.

Door Jos Gröniger

In de voetballerij is veel mogelijk. Dat hield trainer Ruud Kuiser zijn ploeg daags na de ongelukkig verloren eerste wedstrijd op de Groenendijkse Kampen voor. De Ossenaar wees op SC Cambuur dat na een 4-1 overwinning in Dordrecht toch thuis de bietenbrug opging. "En ik heb in de voorbereiding op de uitwedstrijd in Lisse voorgelezen uit mijn eigen boek. Ik vertelde over de wedstrijd die we met Jong Oranje (-17) in Duitsland speelden. We moesten drie keer scoren om het EK in Italië te kunnen halen. Vijf minuten voor tijd stonden we met 2-1 achter, maar we kwamen wel terug en wonnen met 3-2."

Engelse speelstijl
In Lisse moest JVC Cuijk ook drie keer scoren om de finale te halen. Kaiser stuurde daarom zijn ploeg in een 4-2-4 opstelling het veld in. Centrale verdediger Jorrit Ritzen werd in de spits geposteerd naast Jordie van der Laan. "Vanaf de eerste minuut hebben we opportunistisch gespeeld. De Engelse speelwijze wierp zijn vruchten af", zegt Ruud Kaiser.
Jordie van de Laan opende na twintig minuten de score. De spits schoot JVC in de tweede helft naar 2-0 nadat Jorrit Ritzen de bal fraai op hem terugkopte.
De moegestreden Ritzen verliet in de slotfase het veld en werd vervangen door de jeugdspits Lars Loermans. "Lars is een echte spits en hij besliste in de blessuretijd de strijd. Lars kapte in de zestien zijn tegenstander knap uit en scoorde beheerst", aldus Kaiser.
Nog even moest JVC Cuijk terug in de verdediging. FC Lisse dat twee keer het ijzerwerk om keeper Kanters raakte en de pauze een treffer wegens buitenspel geannuleerd zag, kon het tij niet meer keren.

Finale
JVC Cuijk blijft in de race om promotie naar de Tweede Divisie. De Cuijkenaren spelen woensdagavond de eerste van twee finalewedstrijden tegen Jong Almere dat zaterdag UNA uit Zeelst uitschakelde. Woensdag speelt JVC Cuijk uit in Almere (20.00 uur) zaterdag (18.00) wacht de return in Cuijk.
"We gaan ons goed voorbereiden op deze wedstrijden. Zondag bespreek ik de wedstrijdanalyse die onze scout vandaag gemaakt heeft. Almere speelt aanvallend en heeft tecnisch vaardige spelers", zegt Kaiser.

Uitzinnige vruchtde na de derde treffer.