Afbeelding

Alles nog open tussen RKVV Keldonk en RKGSV Gerwen

Voetbal 2.055 keer gelezen

KELDONK| RKVV Keldonk en RKGSV Gerwen streden een verbeten duel uit op Sportpark De Koulberg. Inzet was een plek voor het volgende seizoen in de vierde klasse af te dwingen. Beide teams kregen kansen om te scoren maar het bleef uiteindelijk bij 0-0. Volgende week valt in Gerwen de beslissing.

Door: Willy Rooyakkers

Keldonk-trainer Peter van den Heuvel kon geen echt beroep doen op de licht geblesseerde Dusty van Wanrooy (wissel) terwijl René van Lankveld helemaal niet in actie zou kunnen komen. Hij had een 4-3-3 in elkaar getimmerd tegen een Gerwen dat aast op promotie naar de vierde klasse. Bij balverlies stond Keldonk echter eerder in een soort van 4-4-2 en dat pakte redelijk goed uit, Gerwen wist zich geen raad en kon weinig met de bal. De openingsfase was dan ook duidelijk voor de gastheren die voor ongeveer 250 opgekomen toeschouwers het initiatief wisten te nemen. Spits Bouarfa Yahiaoui onderschepte een slechte pass van de gasten en zette bijna de vrijgelaten Jan van den Acker aan het werk maar was net te laat om mee te geven. Even later kopte de midvoor na een prima voorzet van de hardwerkende Tom van de Broek net over. Keldonk was in die fase de bovenliggende partij maar kon telkens net niet de passlijn naar Yahiaoui openkrijgen en als dat dan wel even zo was kwam er niemand onder of de inspeelbal bleef te lang uit. De centrale defensie van RKGSV oogde niet snel maar de gastheren wisten spelers met diepgang als Tom van de Broek en Jan van den Acker daar niet achter te krijgen. 

Kansjes
De gasten waren op dat moment, het eerste gedeelte van de eerste helft, rijp voor een tegengoal. Keldonk speelde nog fris en had met Rick van Nuland en Mark van Haandel middenvelders die zuinig op de bal waren en de regie voerden. In de eindfase ging het echter net iets te vaak fout waardoor de aanvallers niet in hun kracht konden komen. Naarmate de eerste helft vorderde kropen de bezoekers wat uit de schulp. Echte kansen kreeg men echter niet. Na de pauze veranderde dat. De krachten vloeiden aan beide zijden wat weg en dat leek even in het voordeel van Gerwen te werken. Keldonk kreeg het moeilijk en begon langzaam de slag op het middenveld te verliezen. De eerder nog frisse Van Haandel werd vermoeider en de aangestelde controle op het middenveld kon geen enkele bal afpakken. Het leverde RKGSV twee grote kansen op maar doelman Jeppe Kerkhof redde onder meer zeer sterk op een lage bal terwijl er ook nog een vrije bal vanaf een meter of twaalf werd overgeschoten. 

Lat
Het schudde Keldonk wakker. De ploeg zette weer aan en bracht de bezoekers meteen aan het wankelen. Na een prima actie van Jan van den Acker aan de linkerkant volgde een afgemeten voorzet die door Mark van Haandel technisch vaardig werd binnen gekopt. Helaas voor Keldonk bracht de lat redding boven de kansloze RKGSV-doelman. Keldonk verzuimde in die fase met loopacties van achteruit nog steeds om de passlijn naar Yahiaoui en de eveneens balvaste ingevallen Van Wanrooy open te breken. Iedereen klitte naar binnen waardoor er eigenlijk geen ruimte was om te combineren. Toch wankelde Gerwen bij elke bal die in de zestien plofte. Tien minuten voor tijd had Keldonk heel veel pech dat de scheidsrechter geheel ten onrechte een goal afkeurde. Er kwam een hoge bal buiten het vijf meter gebied waarbij de doelman bij een normaal luchtduel het leder niet kon vasthouden. De losse bal werd door Tom van de Broek simpel in het lege doel gekopt. Een reglementaire goal maar de man in het zwart floot op 'safe' af. Een zeer dubieuze beslissing volgens de neutrale volger. Even later gaf hij ook nog heel makkelijk geel aan Van de Broek na een overtreding waarvan er dertien in een dozijn gaan. Overigens moet gezegd dat over de arbitrage verder weinig viel te klagen. Uiteindelijk bleef het dus bij 0-0 en dat was misschien wel terecht gezien het spelbeeld. Volgende week hebben beide teams nog volop kans om te winnen.

KELDONK| Kerkhof, Van Zutphen (70. Oosterholt), Van de Linden, Van de Hurk, Kuijpers, Van Nuland (75. Van Wanrooy), Van Haandel, Van den Tillaart, Van den Acker, Yahiaoui (85. M. Kerkhof), Van den Broek

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant