Jos van der Els (linksvoor) baalt van 3-1 nederlaag
Jos van der Els (linksvoor) baalt van 3-1 nederlaag

Standaardsituaties worden FC De Rakt onnodig fataal bij HBV: 3-1

Voetbal 2.083 keer gelezen

BEERS| FC De Rakt verloor zondagmiddag geheel onnodig met 3-1 bij HBV en moet daarom volgende week in de return vol aan de bak. De derde goal viel pas in de toegevoegde tijd.

FC De Rakt-trainer Jos van der Els werd echter pas echt ziek van het feit dat alle goals vielen uit standaardsituaties. Van der Els: "Ik wijs ze er constant op dat ze niet moeten achteruit lopen bij die hoge ballen. Toch gebeurt het dan weer. Zuur." Het begon goed in Beers voor de gasten uit Uden. Al snel kreeg men een pingel toen Jaap van de Rakt werd gevloerd. Bart van Geelkerken stapte naar voren en maakte 0-1. Daarna kreeg FC De Rakt, heer en meester op dat moment, volop kansen om 0-2 te maken maar die tweede goal bleef uit. Nog voor de pauze viel de 1-1 toen Kevin Kersten afwerkte na zo'n vrije trap waarbij FC De Rakt niet goed anticipeerde.

Hetzelfde
Jos van der Els: "Ze lopen dan terug. Dan wordt het automatisch meteen gevaarlijk." FC De Rakt herpakte zich maar moest toezien dat HBV op een identieke manier via Siem Ten Haaf ook 2-1 realiseerde. FC De Rakt kreeg daarna kansen op 2-2 maar leek genoegen te nemen met een kleine nederlaag. Van der Els: "Met de thuiswedstrijd nog voor de boeg is er dan nog alles mogelijk natuurlijk." In de toegevoegde tijd kreeg HBV echter nog een vrije trap die werd gered door de doelman waarna de rebound door Jeroen van Sonsbeek alsnog werd gepromoveerd tot goal: 3-1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant