Afbeelding

Kaartverkoop 'Vluchtoord Vaarwel' gaat van start

Kunst en cultuur 980 keer gelezen

UDEN | Vanaf 10 november 2018 zal in het Binnentheater Naat Piek het documentair toneelstuk 'Vluchtoord Vaarwel' worden gespeeld door spelers van toneelvereniging Naat Piek. Het toneelstuk is geschreven door Gert-Jan Peeters, die ook de regie voor zijn rekening neemt. Gert-Jan Peeters is ook de auteur van het succesvolle in 2014 gespeelde drama Grenslicht.

De kaartverkoop voor deze speciaal voor het Udens publiek geschreven voorstelling start op maandag 11 juni 2018 via www.naatpiek.nl. Een kaartje kost 12,50 euro inclusief reserveringskosten en consumptie.

In november 1918 werd de wapenstilstand getekend hetgeen de aanleiding was tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. In Uden was een vluchtelingenkamp met meer dan het dubbele aantal inwoners dan Uden zelf had. Naat Piek staat precies na honderd jaar stil bij deze gebeurtenissen door de opvoering van het toneelstuk 'Vluchtoord Vaarwel'. Vier jaar na Grenslicht brengt Naat Piek dit documentair toneelspel. Het publiek wordt van alles over het Udense Vluchtoord verteld en leert hoe de politiek en de Udense bevolking met elkaar de balans hebben moeten vinden tussen tolerantie, het toelaatbare en tekortkomingen. Leer hoe de gezondheidszorg in het kamp Vluchtoord zijn vorm kreeg en ontdek of de Udenaren waren opgewassen tegen deze door de oorlog getraumatiseerde vluchtelingen. Dit alles wordt speels afgewisseld met een toneelspel waarin bekende en nieuwe personages worstelen om het leven te leiden dat ze door het lot is toebedeeld.

Het stuk wordt gespeeld op 10, 11, 17, 18, 24 en 25 november 2018. Kijk voor meer informatie op de website www.naatpiek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant