Mathijs Vissers
Mathijs Vissers

Udense Mathijs Vissers neemt deel aan 'Brabants Jong Talent'

Kunst en cultuur 1.298 keer gelezen

UDEN | Vijf jonge kunstenaars en een prachtig mooie kerk, omgebouwd tot expositieruimte. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe expositie 'Brabants Jong Talent' in Kunst in het Kerkje aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp. De Udense kunstenaar Mathijs Vissers maakt deel uit van de expositie.

Iedere jonge kunstenaar heeft de laatste jaren al hard aan de weg getimmerd maar staan nog aan het begin van hun carrière. Kunstenaar Mathijs Vissers (1989) maakt met deze expositie zijn debuut in de traditionele media, met een serie abstracte portretten. Het werk toont de overprikkeling waar veel mensen tegenwoordig mee te maken krijgen: social media, smartphones, reclames, de meest nutteloze oppervlakkige informatie wordt de hele dag op je afgevuurd.
Zijn eerdere werken werden al getoond in Melbourne Australië en ook won hij een prestigieuze prijs van het Art Institute of Chicago. Dit was vooral met zijn digitale werk, in deze nieuwe expositie laat hij voor het eerst zijn kunde op het canvas zien in Nederland. 

"We merken dat bezoekers zich graag laten verbazen door kunst en openstaan voor andere inzichten", vertelt Irene Lay van de organisatie. "Het heeft iets spannends in zich, frisse energie, misschien kijken we nu wel naar het werk van talenten die zich de komende jaren sterk gaan ontwikkelen. Ook bijzonder aan deze expositie is dat de kunstenaars een korte presentatie geven over hun werk. De tijden voor de presentaties door de kunstenaars zijn te zijner tijd via www.brabantsjongtalent.nl. te lezen". De expositie vindt plaats in de weekenden van 23 en 24 juni en opvolgend 30 juni en 1 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Op 23 juni is de officiële opening om 15.00 uur. Toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant