Afbeelding

Informatieavond: groene stroom uit het Udense zonnepark

Algemeen 760 keer gelezen

UDEN | De bedrijven TPSolar en Powerpeers houden op maandag 18 juni, samen met gemeente Uden en Udenaar de Toekomst, een openbare informatieavond bij de bibliotheek over het opwekken en afnemen van duurzame elektriciteit uit het zonnepark op Hoogveld-Zuid. De bijeenkomst is interessant voor alle Udenaren die het liefst groene energie 'uit de buurt' willen gebruiken.

Inwoners uit Uden kunnen 'meedoen' in het zonnepark, dat wil zeggen groene stroom afnemen van het park. De eigenaar, TPSolar, gaat daartoe samenwerken met Powerpeers (www.powerpeers.nl/uden). Powerpeers is een online platform, waar vraag en aanbod van schone energie elkaar ontmoeten. Het is de bedoeling in Uden een community op te richten, waarbij inwoners niet alleen stroom van het zonnepark, maar ook van elkaar kunnen afnemen. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over het zonnepark op Hoogveld-Zuid en over de aanpak van Powerpeers, die de stroom van het zonnepark gaat verdelen. Doel is om te laten zien hoe Udenaren kunnen meedoen en meeprofiteren. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Prijsvraag
De bijeenkomst vindt plaats in de bibliotheek op het Mondriaanplein 16. Inloop vanaf 19.30 uur, de presentaties starten om 20.00 uur en de avond eindigt rond 21.30 uur. Tijdens de avond wordt tevens het startschot gegeven voor een prijsvraag voor het bedenken van een naam voor het zonnepark. De winnaar ontvangt een jaar lang gratis elektriciteit van het zonnepark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant