Beeld uit de heenwedstrijd in Keldonk (0-0)
Beeld uit de heenwedstrijd in Keldonk (0-0)

Vierde klasse: Keldonk en FC De Rakt gaan zondag knokken voor lijfsbehoud

Voetbal 916 keer gelezen

UDEN/MEIJERIJSTAD| FC De Rakt en RKVV Keldonk moeten zondag de laatste strohalm grijpen om alsnog lijfsbehoud af te dwingen. De Rakt moet daarvoor minimaal met twee goals verschil van HBV winnen (en dan daarna de strafschoppenreeks verzilveren) terwijl Keldonk in Gerwen simpelweg moet zegevieren. De cijfers maken daarbij niets uit.

Het is me het weekje weer wel bij FC De Rakt. Precies een jaar geleden scheidde de club zich voortijdig nog van trainer Theo Hageman terwijl het nu de beurt is aan de opvolger van Hageman: Jos van der Els. Toch opmerkelijk voor de als gemoedelijkste van Uden geziene vereniging. In het geval van Van der Els zou het gaan over een verenigingsuitje waarbij de club er alles aan heeft gedaan om dat te verzetten omdat het eerste elftal dus zondag een zeer belangrijke pot moet spelen. Dat is echter niet gelukt en daardoor zou er onenigheid zijn ontstaan omdat FC De Rakt daardoor zondag niet compleet kan aantreden. Navraag bij bronnen leert ons dat er nog meerdere zaken speelden waardoor de beslissing van FC De Rakt om zich al per direct van Van der Els te ontdoen minder impulsief is dan het lijkt. Daarnaast is men sportief gezien ook niet erg tevreden. Hoe dan ook is het toch een opmerkelijke gang van zaken voor een club, met alle respect, op het niveau van FC De Rakt. Zondag wacht dus HBV en men moet een 1-3 achterstand goed maken. 

Keldonk
Ook voor RKVV Keldonk is het inmiddels twee voor twaalf wat betreft klassenbehoud. De oranje-zwarten moeten in een dubbele confrontatie RKGSV Gerwen verslaan en dat blijkt een lastige opgave. Afgelopen zondag eindigde de heenwedstrijd in Keldonk in een doelpuntloos gelijkspel. Het spelbeeld biedt de Keldonkenaren echter zeker houvast want voetbaltechnisch gezien was men zeker niet de mindere van de groen-witten uit het dorp onder de rook van Nuenen. De gasten kregen zeker ook kansen maar Keldonk was toch minimaal de bovenliggende partij over het gehele duel bekeken. Desalniettemin wordt het zondag uiteraard erg lastig want het is zeker een nadeel om in Gerwen te moeten spelen. Beide trainers hebben elkaars zwakke en sterke plekken zondag goed kunnen bekijken en zullen daar op inspelen. Het belooft een mooie middag te worden.

FC De Rakt - HBV (1-3)
RKGSV Gerwen - RKVV Keldonk (0-0)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant