Afbeelding

MRK sluit tijdelijk haar deuren

Kunst en cultuur 1.547 keer gelezen

UDEN | Het MRK (Museum voor Religieuze Kunst) Uden sluit vanaf zondag 17 juni tijdelijk haar deuren voor het publiek. Het museum aan de Veghelsedijk start dan met de laatste fase van een ingrijpende verbouwing, waaraan al een aantal jaren wordt gewerkt. 

Het museum blijft in de zomerperiode overigens wel geopend voor lopende educatieprojecten en bezoek op afspraak. De week voorafgaand aan de sluiting zijn er startende werkzaamheden, daarom is in deze week bezoek gratis. Tijdens de sluiting wordt de huidige ontvangstruimte, beter bekend als de Refter, gesloopt om plaats te maken voor een glazen paviljoen naar een ontwerp van ontwerpbureau Dam. Het nieuwe bouwwerk moet beter aansluiten bij de aangrenzende kruidentuin, die na de heropening een prominentere rol krijgt bij het vernieuwde museum. Om deze verbouwing zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen en bezoekers niet teleur te stellen, is ervoor gekozen om tijdelijk de reguliere openingstijden te schrappen. De feestelijke heropening van het museum staat gepland voor begin november. In de tussentijd is het museum alleen geopend voor bezoekers op afspraak en educatieprojecten.

Heropening
Het museum wordt in het najaar van 2018 feestelijk heropend. Niet alleen de Refter wordt vervangen, sinds 2016 wordt in het museum voor en achter de schermen hard gewerkt aan een ingrijpende verbouwing, waar bezoekers aan het eind van 2018 de resultaten van gaan zien. In het vernieuwde museum zal in de toekomst volop ruimte zijn voor kunst, exposities, activiteiten en voor een lunch of koffie in het abdijcafé. MRK Uden grenst aan het bewoonde Birgittinessenklooster en omvat naast een collectie kunst ook een grote kruidentuin. Na de verbouwing wil het museum een bredere doelgroep aan zich binden met prikkelende exposities, evenementen en ruimte om te komen genieten van het unieke gebouw en alles wat het te bieden heeft.

Via de digitale kanalen van het museum zijn de vorderingen van de verbouw te volgen. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant