Clown Milko bij zijn Vlooiencircus
Clown Milko bij zijn Vlooiencircus

Clown Milko circusdirecteur op Mega Kermis Uden

Kunst en cultuur 1.045 keer gelezen

UDEN | "Vroeger was ik directeur van het Grootste Circus van Nederland, nu ben ik directeur van het Kleinste Circus van Nederland. Komt dat zien, komt dat zien!" De bekende Clown Milko wordt binnenkort weer circusdirecteur. Van 13 juli tot 22 juli presenteert hij zijn nieuwe vlooiencircus in Uden op de Mega Kermis.

Het nieuwste kleine circus wordt vrijdag 13 juli geopend met een waar premièrefeest. De kleine man, die kind aan huis is in Uden, is apetrots dat hij in Uden op De Mega Kermis zijn vlooiencircus mag presenteren. Mega Kermis Uden staat in het land goed bekend en Pascal Donkers is landelijk bekend als kermis architect.

Laat je verrassen door dit nostalgisch cultureel erfgoed. Het Kleinste Circus van Nederland toont capriolen van met gouden clowns bekroonde vlooienartiesten. Enkele van hen traden reeds op in huize Royal Palace in Monte Carlo.

Milko, die sinds 1991 vaste gast was bij het bekende Nederlands Nationaal Circus Herman Renz, is blij dat hij weer op tournee gaat met zijn eigen kleine tentje. "Het circus zit nu eenmaal in mijn bloed. Als je eenmaal een paar schoenen in het circus hebt versleten kom je er niet meer los van." Hij kwam met het idee om op kermissen, festivals, culturele evenementen en gastoptredens een stukje nostalgie en kijkwerk terug te brengen. "In deze moderne tijd van computerspellen en reality view brillen wil ik het hooggeëerd publiek weer eens kennis laten maken met dit oude volksvermaak. Oh, en in de pauze geen suikerspin maar potjes jeukpoeder te koop!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant