Afbeelding

Degradatie een feit voor RKVV Keldonk na nederlaag in Gerwen

Voetbal 785 keer gelezen

GERWEN| RKVV Keldonk toog vol goede moed, ondersteund door vele fans, naar Gerwen om zich alsnog te plaatsen voor een nieuw jaar in de vierde klasse. Het liep echter uit op een teleurstellende middag, de gasten begonnen nog wel redelijk maar toen de gastheren plotseling twee keer scoorden was het over. Keldonk kwam niet meer in de wedstrijd en ging met 4-1 ten onder. 

Door: Willy Rooyakkers

Keldonk-trainer Peter van den Heuvel had een tactiek bedacht met twee diepe balvaste spitsen en dan moesten loopsterke mensen vanuit het middenveld over ze heen gaan. Voor het massaal opgekomen publiek (naar schatting zo'n 500 in getal waarvan veel uit Keldonk) begonnen de gasten dan ook best aardig. Van den Heuvel: "De eindpass was telkens net niet goed maar we toonden veel dreiging. Daarna gingen we aan de zijkanten toch weer te diep staan en viel de verrassing weg." Plotseling was het bij Keldonk achterin echter ineens comedy capers-time en wist het zeker niet grootse RKGSV Gerwen twee keer te profiteren: 2-0. Vanaf dat moment werd het lastig voor de bezoekers want het spel maken is iets wat het voetballend beperkte team in feite niet kan. Men probeerde het nog wel waarbij de hardwerkende Tom van de Broek aan de rechterkant nog wel een paar keer doorkwam. Echt gevaar stichten voor het doel van de gastheren lukte echter niet. Wel was er is een roep voor een strafschop toen de gastheren hands maakten bij een voorzet vanaf rechts. De arbiter van dienst oordeelde dat het aangeschoten was.

Tekort
In de rust wisselde Van den Heuvel Bouarfa Yahiaoui voor René van Lankveld: "Ik hoopte via René op wat meer agressiviteit op het middenveld maar dat kwam niet echt van de grond." Aanvoerder Mark van der Linden bleef achterin spelen waar hij wellicht met zijn kopkracht net achter de voorhoede wat had kunnen betekenen, zeker gezien de lengte van de weinig overtuigend ogende RKGSV-doelman. Van den Heuvel deed het niet en heeft dan ook niet echt veel luxe keuzes om te maken. De gasten probeerden in de tweede helft nog wel om aan te zetten maar konden nauwelijks gevaarlijk worden. RKGSV showde inmiddels dat men toch wel wat meer technische bagage in het team heeft en daarom wellicht terecht de Keldonkenaren de baas was over twee duels. Halverwege de tweede helft werd het duel beslist toen de gastheren een goede kans kregen en deze vanaf een meter of zestien fraai werd binnengeschoten: 3-0. Vanaf dat moment was het over en uit. De thuisploeg kon nog wat counteren en Keldonk stuurde nu wel Van der Linden mee naar voren maar het was allemaal natuurlijk te laat. Na een counter werd het nog 4-0 maar uiteindelijk was het Mark van der Linden die met een ferme kopbal nog wel de twijfelachtige eer kon redden: 4-1. "Dan volgend jaar maar opnieuw beginnen in de vijfde klasse", zei voorzitter Jan Coolen naast het veld. Daar viel weinig aan toe te voegen.

RKVV KELDONK| J. Kerkhof, Van Zutphen (80. M. Kerkhof), Van der Linden, Van de Hurk, Kuijpers, Van Nuland, Van Haandel, Van den Acker, Van de Broek, Yahiaoui (46. Van Lankveld), Van Wanrooij (75. Van den Akker)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant