Festilent kegelt Nulandia uit nacompetitie; nu finale tegen Ulysses

Voetbal 2.241 keer gelezen

ZEELAND| Het werd een prachtige voetbalmiddag op Sportpark De Bundel in Zeeland waar Festilent en Nulandia een fel gevecht streden om uit te maken wie zich zou plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Festilent trok uiteindelijk na het nemen van strafschoppen aan het langste eind. Na 120 minuten stond het nog 1-1.

Na een hectische week in Nuland (ontslag trainer Koen Wissing) kwamen de bezoekers toch aardig voor de dag in Zeeland. De openingsfase was zeker voor de bezoekers. Er kwam ook een kans voor Juul Ruys maar de bal ging er niet in. Halverwege de eerste helft was het Festilent dat wel wist te scoren. De bal viel voor de voeten van de doorgaanse koele Joeri Cuppen die zijn reputatie bewees door beheerst het net te vinden: 1-0. Nulandia moest weer aanzetten, zoals het dit seizoen al zo vaak moest aanvallen, en kreeg kansen. Zo raakte Geert Korsten de paal maar het bleef bij 1-0.

Gelijkmaker
Ook na de pauze viel Nulandia aan en wankelden de gastheren regelmatig. Halverwege de tweede helft was het raak. Invaller Luuk Vissers deed het technisch sterk en scoorde op prima wijze de verdiende gelijkmaker: 1-1. Daarna werd het feller en feller met kansjes over en weer. Beide teams roken aan de winst maar konden niet doordrukken. Het fel meelevende publiek bemoeide zich er regelmatig mee maar er werd niet meer gescoord. Er kwamen strafschoppen en Nulandia miste de eerste. Festilent-speler Joeri Cuppen was de laatste van de vijf Zeelanders die allemaal het net vonden: 5-4. Volgende week dus Festilent tegen Ulysses. De winnaar promoveert naar de derde klasse. Nulandia druipt af en mag spreken van een tegenvallend seizoen uiteindelijk. Promotie was met dit team namelijk een soort van verplichting.