Afbeelding

Coen Brouwers (Gemert) maakt op valreep verrassende move naar FC Lienden: 'Altijd gezegd sportief te willen verbeteren'

Voetbal 1.372 keer gelezen

GEMERT| Bij voetbalvereniging Gemert werden ze een dag of twaalf geleden onaangenaam verrast door een telefoontje van middenvelder Coen Brouwers die aangaf te willen verkassen naar FC Lienden. Dit ondanks een eerder gesloten overeenkomst met de club uit Gemert. Coen Brouwers: "Het klopt dat ik in Februari een overeenkomst met Gemert sloot maar ik heb ook altijd gezegd dat als er een club kwam waar ik me sportief zou kunnen verbeteren dat ik daar dan graag gebruik van zou willen maken. In het geval van FC Lienden kun je daar zeker van spreken."

Door: Willy Rooyakkers

Bij Gemert balen ze vooral van het tijdstip. Namens de TC reageert Arnaud van de Wijngaard: "Voor ons is dit inderdaad erg vervelend, we zijn pas in een laat stadium ingelicht. Coen meldde ons op 30 mei dat hij weg wilde waarna wij vertelden dat hij in principe bij ons vastligt. Daarna hoorden we niets tot gisteren, hij wil toch naar FC Lienden. De deadline is over vier dagen dus je begrijpt dat dit erg vervelend is." Gemert wil er echter geen strijd van maken. "Nee, dat is iets wat je niet moet willen." Coen Brouwers vertelt ons dat hij een maand geleden door Lienden voor het eerst is benaderd. Brouwers: "Ze waren een paar wedstrijden wezen kijken, een stuk of drie. Ik wilde horen wat ze me precies te bieden hadden want ik verlaat Gemert niet zomaar. Ik wilde ook echt uitzicht op speeltijd anders kan ik beter hier blijven. Alles bij elkaar klonk het erg verleidelijk waarna ik besloot erop in te gaan."

"Balen voor Gemert"
Coen Brouwers is inmiddels 21 jaar en kwam drie seizoenen terug van FC Den Bosch over naar de Molenbroekers. In Den Bosch doorliep hij de jeugdopleiding maar tot een echte doorbraak kwam het niet. Zijn ambities en dromen heeft hij echter nooit opgegeven. "Bij Gemert speelde ik in het begin op allerlei posities in het team maar de laatste twee jaar kon ik me echt ontwikkelen op het middenveld als controlerende speler. Dat ligt me het beste. Ik heb echt een mooie periode gehad bij deze prachtige club, ik wil dan ook met een goed gevoel vertrekken. Ik denk dat ze mij deze stap ook wel gunnen. Ik baal wel voor Gemert dat het zo laat is." Bart van Berlo is namelijk ook gestopt en die kon ook op deze plek spelen terwijl Joost Habraken nog geblesseerd is. "Ja, misschien moeten ze nog proberen iemand te halen." Een en ander houdt wel in dat Brouwers vanuit Laarbeek wel een heel eind verder moet rijden nu. "Ja, maar dat was ik wel gewend toen ik in Den Bosch voetbalde. Dat heb ik er wel voor over. Ik zie het als een mooie stap vooruit op sportief gebied."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant