Afbeelding

Koen Bollen speelt zondag finale met Prinses Irene: 'We zijn steeds sterker geworden'

Voetbal 4.658 keer gelezen

NISTELRODE| Koen Bollen verkaste een jaar geleden van UDI'19 naar tweede klasser Prinses Irene in Nistelrode. Een keuze waar hij nog geen seconde spijt van heeft gehad. Bollen: "Nee, het gaat echt erg lekker, ik heb nog geen minuut gemist. Als we zondag van Venlosche Boys winnen promoveren we naar de eerste klasse. Mocht dat toch niet lukken dan gaan we volgend seizoen voor de titel."

Door: Willy Rooyakkers

Koen Bollen (28) speelde in het verleden altijd op hoofdklasse-niveau bij OJC Rosmalen, Schijndel en UDI'19. In Rosmalen was hij aanvankelijk vooral voorin actief. "Ja, ik was een aanvallende middenvelder of buitenspeler. Op een gegeven moment brak ik echter mijn been. Toen ik terugkwam werd ik meer een speler voor het middenveld of achterin." De inmiddels in Uden woonachtige voetballer kwam samen met zijn zwager Robin Walk bij UDI'19 te voetballen maar na anderhalf jaar kwam er eigenlijk al een voortijdig einde aan de samenwerking. "Ik kreeg van de technische commissie te horen dat ze eigenlijk niet wilden verlengen omdat ze op zoek waren naar andere opties voor de posities waarvoor ik in aanmerking kwam. Ik zou misschien nog wel kunnen blijven voor het tweede elftal maar dan keek ik liever verder." Dat was overigens niet omdat Koen Bollen neerkeek op het team van de reserves, hij bewaart er juist mooie herinneringen aan. "Ja, in mijn eerste seizoen bij UDI'19 speelde ik onder trainer Bas Gösgens best veel, al was het dan wel vaak veel op verschillende posities. Uiteindelijk promoveerden we naar de derde divisie dus in feite was het een prima jaar. Daarna kreeg ik een behoorlijke teenblessure en kon daardoor niet vechten voor een basisplek. Bert Ruijsch was toen inmiddels trainer en we hadden het lastig in de derde divisie. Uiteindelijk kwam ik daardoor in het tweede elftal waarmee we kampioen werden in de hoofdklasse. Dat was echt heel erg leuk. Ook deed ik nog regelmatig met het eerste mee na de winterstop. Ik kijk echt wel terug op een leuke tijd bij UDI'19 op zich want misschien gaat niet alles goed bij die club maar er gaan ook best wel veel dingen wél goed als je begrijpt wat ik bedoel. Het is een prachtige grote vereniging met heel veel potentie. Doordat ze niet met me door wilden in het eerste team ging ik verder kijken en kwam ik bij Prinses Irene terecht."

Tof
In Nistelrode belandde Bollen in een soort van warm bad. "Ja, ik voel me hier echt enorm gewaardeerd.  Het is echt een hele toffe club met allemaal gastvrije mensen. Vanaf het begin af aan speel ik alles als rechter centrale verdediger en dat bevalt me goed." Navraag leert ons dat Koen Bollen door veel trainers van de tegenpartij wordt gezien als een opvallend sterke speler bij de 'Nisserooise' formatie. "Oh, ok. Dat is leuk om te horen natuurlijk. Ik vind dat we gewoon een sterk team hebben met veel goede spelers. Aan het begin van het seizoen was het nog even wennen en hadden we ook belangrijke blessures. Zo waren Gijs van Erp en Martijn van Vugt weken afwezig. Uiteindelijk zijn we steeds sterker geworden. Wat ik fijn vind is dat we aanvallend voetballen en ook echt proberen te combineren. In deze klasse heb je ook tegenstanders die veel de lange bal hanteren en op fysieke kracht acteren. Dat is wel een verschil met de hoofdklasse waarin eigenlijk iedereen wel probeert te voetballen." Hoe gaat het eigenlijk met Robin Walk, de middenvelder die tegelijk met Bollen overkwam? "Robin doet het echt goed als nummer zes. Je hoeft de bal maar aan hem te geven en hij doet er negentien van de twintig keer iets goeds mee. Hij is ook fysiek veel sterker geworden. Het is echt fijn om hem erbij te hebben maar zoals gezegd hebben we sowieso een lekker voetballend team. Zeker als het veld ook nog meewerkt kunnen we leuk voetballen." En dat allemaal onder leiding van de Udense trainer William van der Steen. "William is een gouden gozer. Altijd relaxt. Fijn om mee te werken."

Terugkeer?
Een terugkeer naar UDI'19 zit er dan ook niet meer in. "Nee, voor mij persoonlijk in ieder geval niet. Dat heeft niets met de club te maken maar vooral met het gegeven dat ik nu twee kleintjes heb en het ook wel lekker vindt om maar twee keer in de week te hoeven trainen. Laat die maandagavond maar zitten haha." Overigens kon Bollen wel naar HVCH bijvoorbeeld maar hij verkoos voor een langer verblijf bij Prinses Irene. "Ja, ik zit hier goed. Hopelijk kunnen we zondag winnen, dan gaan we naar de eerste klasse wat toch een goed niveau is. We zijn allemaal fit en inzetbaar dus we gaan er vol voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant