Rob van der Ven, trainer van DAW , wil na drie jaar eindelijk promoveren.
Rob van der Ven, trainer van DAW , wil na drie jaar eindelijk promoveren. Foto's Peter Kuijpers
+update

DAW – Berghem Sport code rood of simpele zege DAW?

Voetbal 582 keer gelezen

SCHAIJK – Sportpark Den Heuvel maakt zich op voor het laatste potje voetbal van deze slepende competitie. Zondag maken DAW en het bezoekende Berghem Sport samen uit wie er volgend seizoen kampioen Vianen Vooruit volgt naar de tweede klasse. Twee totaal verschillende speelstijlen ontmoeten elkaar om half drie aan de aftrap van deze clash. Veertig jaar geleden zou er de Schaijkse pastoor Meulemans van de Antonius Abtkerk in zijn Zondagspreek er ongetwijfeld aandacht aan geschonken hebben. Nu in tijden van algoritmes en soundbites nemen we het graag van hem over.

Door: Peter Kuijpers

Het mag duidelijk zijn dat de bezoekers uit Berghem behoorlijk gesloopt naar Schaijk afreizen. Andy van Schijndel en Nick Tiellemans, geblesseerd en Donny van Herpen en Jordi Verhagen beiden geschorst. De club heeft deze week verweer ingediend tegen de kaart van Verhagen. Of dit voldoende is om Verhagen toch aan de aftrap te krijgen valt te betwijfelen. Trainer Rob van der Ven van DAW: "Het interesseert me eigenlijk niet zoveel. Verhagen is inderdaad een belangrijke speler voor Berghem Sport, maar geloof me ik zie zondag wel welke namen er op het wedstrijdformulier komen. Daar ben ik niet zo mee bezig ik concentreer me op DAW."



Dennis Kroes, trainer van Berghem Sport, zondag  voor zijn laatste klus  bij de club

Mutaties
Trainer Dennis Kroes ontwaakte maandag na een geweldig feest van zijn club voor het bereiken van de finale in Schaijk. Kroes: "Het is toch geweldig voor deze club omdat te bereiken. Dat alleen al is een prestatie als je ziet waar we vandaan komen. We zijn na de winterstop aan een geweldige reeks begonnen en zondag komt de beloning met een finale. Het is voor mij privé en sportief een beladen jaar geweest. Deze finale alleen al is voor mij persoonlijk heel bijzonder." Zondag zijn er behoorlijk wat mutaties voor Kroes. "Dat klopt wel, maar we starten zondag gewoon met elf spelers en vier op de bank reken maar. Er zullen namen spelen waar velen nog nooit van hebben gehoord. Geef toe dat ik niet eindeloos kwalitatieve vervangingen voorhanden heb, maar daar houd ik me niet mee bezig. Ik zal het moeten doen met de elf die we zondag op gaan stellen en daar heb ik heel veel vertrouwen in."



Tumult op De Biescamp afgelopen zondag

Temperamentvolle ploeg
Berghem Sport heeft slechte herinneringen aan wedstrijden spelen in Schaijk. Kroes vervolg: "Dat klopt alleen al de wedstrijd in april die we op die zaterdag met 3-0 verloren en de periode aan onze neuzen voorbijging. De scheidsrechter kwam niet opdagen een van onze spelers werd geconfronteerd een vervelend voorval in de morgen. Daar kwamen we niet goed uit die dag. Maar de resultaten onderling slaan door in het voordeel van DAW. In tegenstelling tot die met Nooit Gedacht waar wij weer wat sterker uitkomen." De onstuimigheid en heethoofden die er in zijn ploeg rondlopen spelen de ploeg soms parten. Kroes reageerde daar zondag na afloop als volgt op: "We hebben een temperamentvolle ploeg met veel passie. Dat kan in je voordeel-, maar inderdaad soms ook in je nadeel werken." Zondag moet het gaan gebeuren in Schaijk is eigenlijk een overbodige stelling. "Dat klopt helemaal. Een prachtige finale maar je moet hem wel winnend afsluiten. Ik heb mijn goede vriend en collega Rob van der Ven maandag al een apje gestuurd of hij gehoord had van de veldslag in Geffen ha ha. Het is wel zo dat we in Brabant alle Limburgse ploegen hebben weggespeeld. We gaan er iets moois van maken, reken maar."



Corik Megens een van de jonge talenten van de ploeg uit Schaijk

Veel toeschouwers
Trainer Rob van der Ven laat het allemaal over zich heen komen. DAW lijkt in een zetel te zitten. Geen blessures of schorsingen en bovendien een thuiswedstrijd wat ontegenzeggelijk een groot voordeel is. Van der Ven: "We zijn er klaar voor. Nog een keer rustig trainen en dan mag het beginnen voor ons. We gaan niet gek doen. Als het nog op die ene keer aankomt is dat ook niet goed. We krijgen nu de favorietenrol opgespeld, maar of dat zo is weet ik niet. Berghem Sport heeft meer punten na de winterstop gehaald dan wij, dat zegt ook wel iets. Ze hebben een goede ploeg die altijd tot het uiterste gaan." Dat het een wedstrijd wordt waar de randen van de kaders worden opgezocht mag duidelijk zijn. Een belangrijke taak voor scheidsrechter Heuts zijn schapen in het gareel te houden zondag. Afgelopen week floot scheidsrechter Peeters uit Kronenberg nog niet eens zo slecht, maar miste twee knoerten van overtredingen waar Donny van Herpen het kind van de rekening werd. Veel publiek wordt er verwacht zondag op Den Heuvel. Van de Ven Vervolgt: "Ik verwacht inderdaad een pittig potje. Er zijn in de buurt niet veel wedstrijden. Prinses Irene moet uit en Ulysses – Festilent is niet echt onze concurrentie, dus verwachten we veel toeschouwers. We zijn helemaal compleet. We spelen nu voor het derde jaar nacompetitie ik hoop dat het zondag eindelijk gaat lukken. Die stap willen we graag gaan maken." Om 14.30 uur geeft scheidsrechter Heuts het sein tot voetballen op een ongetwijfeld uitpuilende Den Heuvel.  

Update:
Vandaag kwam het bericht van de KNVB dat de verliezer van het duel DAW - Berghem Sport als nog een herkansing krijgt tegen de verliezer van het duel VV ALFA SPORT - Heksenberg op neutraal terrein. In principe op zondag 24 juni om 14.30 uur. Mochten de twee teams een andere oplossing qua speeldatum of aanvang hebben is dat in onderling overleg voor de KNVB geen probleem. Wordt vervolgt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant