Joke Schoenmakers
Joke Schoenmakers Foto: Ad van de Graaf

Myosana: een nieuwe fysiotherapie praktijk in Uden

Zakelijk 3.134 keer gelezen

UDEN | Joke Schoenmakers is eigenaresse van de praktijk Myosana, waar je terecht kunt voor fysiotherapie en orthomoleculair epigenetische therapie. Sinds 1 juni is de praktijk aan de Rondweg 15 in Uden geopend.

Joke is sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut. "Als bedreven sporter weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je lichaam de aandacht te geven die het nodig heeft", vertelt ze. "Jarenlang heb ik gewerkt als sportmasseur bij een voetbalvereniging, waar mijn interesse voor hoe het lichaam beweegt en functioneert is ontstaan. Later kwam daar bewustwording bij, dus hoe alles samen bij elkaar komt en invloed heeft op elkaar. Ook houd ik me bezig met het versterken van het immuunsysteem en daarmee het optimaliseren van ieders gezondheid." In 2016 rondde ze de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut af. "De combinatie van fysiotherapie en orthomoleculaire therapie kunnen samen tot mooie resultaten leiden."

Fysiotherapie
Fysiotherapie helpt bij aandoeningen en klachten die je dagelijkse bewegingen belemmeren of beperken. Joke: "Hierbij kun je onder andere denken aan rug- en nekklachten, hoofdpijn, schouderklachten of blessures. Daarnaast ben ik COPD-fysiotherapeut en geregistreerd claudicatiotherapeut en ben ik gespecialiseerd in medical taping en dry-needling." De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Hiervoor heeft Joke de opleiding fysiotherapie afgerond en staat ze ingeschreven in het BIG-register van de overheid en in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie van de beroepsorganisatie. Orthomoleculaire therapie heeft als doel om de lichaamscellen, onze bouwstenen, te voorzien van optimale hoeveelheden noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen. "Hiermee draagt orthomoleculaire therapie bij aan het versterken van je immuunsysteem en het optimaliseren van je gezondheid", legt Joke uit. Myosana is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde)

Fysiomassage
De praktijk Myosana is gericht op beweging en ontspanning. "We leven in een drukke tijd waarin we veel van ons lichaam en geest vragen. Om lekker in je vel te zitten, is het belangrijk om je lichaam goed te onderhouden." Fysiotherapie en orthomoleculaire therapie dragen bij aan een gezond lichaam, maar een andere methode, één van de oudste, om je lichaam weer in balans te krijgen is fysiomassage. "Fysiomassage helpt bij het verwerken van spanning en een vermoeid lichaam. De verschillende medische technieken die ik inzet, zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren en stofwisseling waardoor zij beter in staat zijn te herstellen van overbelasting. Het doel hierbij is dat de spieren daarna makkelijker kunnen oefenen en bewegen." Joke is zelf veel met sport bezig. "Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik met mijn trouwe hond én enthousiaste hardloopmaatje Indy aan het hardlopen, ook wel canicrossen genoemd. Daarnaast zit ik graag op de wielrenfiets." In 2015, 2016 en 2018 beklom ze de Mont Ventoux in de strijd tegen ALS.

Samenwerking
Myosana is gevestigd in de praktijk van Mark Bevers Chiropractie Uden-Veghel. "Ik ben heel blij met de samenwerking met Mark. Ik ben er van overtuigd dat Chiropractie en Fysiotherapie een unieke combinatie is die de effectiviteit van de behandeling zal versterken." Joke is werkzaam in de praktijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Openingsaanbieding
Je kunt bij Myosana nu gebruik maken van een openingsaanbieding: een fysiomassage van 30 minuten, voor slechts 15 euro. Laat je eens masseren door een specialist die kennis heeft van spieren, gewrichten en pezen en precies kan bepalen wat voor behandeling je nodig hebt. "Fysiomassage kan je helpen bij bepaalde klachten, maar is ook heerlijk voor ontspanning", aldus Joke. De aanbieding is geldig in de maand juni en juli. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar het mobiele nummer 06 11 61 61 18.

Benieuwd naar wat Myosana voor jou kan doen? Kijk voor meer informatie op www.myosana.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant