Pippo Pollina
Pippo Pollina

Italiaanse singer-songwriter Pippo Pollina naar De Pul

Kunst en cultuur 408 keer gelezen

UDEN | De Pul kondigde deze week aan dat de Italiaanse Pippo Pollina naar de Udense Kruisherenkapel komt voor een uniek optreden op donderdag 1 november.

Onlangs stond hij nog in de Arena van Verona voor 10.000 Italiaanse fans, nu komt hij naar Uden voor een uniek optreden in de Kruisherenkapel: De Italiaanse singer-songwriter Pippo Pollina is een grootsheid in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en thuisland Italië. Na 22 albums en duizenden shows in Europa en Amerika, schreef hij onlangs een boek, waarin hij de balans opmaakt van 30 jaar muziek. De in 1963 geboren Pippo was voor zijn carrière als zanger journalist. Gebrand om maffiose structuren te onthullen in Italië. Nadat zijn hoofdredacteur Cosa Nostra werd vermoord door de Cosa Nostra, keerde hij de journalistiek de rug toe en reisde hij door Europa als straatmuzikant, waarmee zijn muzikale carrière werd geboren.

In 30 jaar heeft Pippo Pollina samengewerkt met muzikanten zoals Konstatin Wecker, Georges Moustaki, Edith Piaf en het London Session Orchestra. In de Kruisherenkapel staat hij er solo voor, met piano, gitaar en zijn geliefde tambourine. Tickets zijn verkrijgbaar bij Primera en via livepul.com en kosten 28,25 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant