Afbeelding

Muziekvereniging De Eendracht brengt bezoek aan Tsjechië

Kunst en cultuur 775 keer gelezen

UDEN | Muziekvereniging De Eendracht heeft op 22, 23 en 24 juni Steti in Tsjechie bezocht. Tijdens deze dagen werd deelgenomen aan het FEDO-festival, waar orkesten uit binnen- en buitenland aan meededen.

De Eendracht vertrok in de nacht van donderdag op vrijdag om tijdig het eerste concert te kunnen geven. Zaterdag werd om 9.00 uur al weer het eerste concert van de dag gegeven op de Husplaats. Hier staat een mooi permanent podium, zeer geschikt voor concerten. Een afvaardiging van de Eendracht werd gastvrij ontvangen door de (loco)burgemeester. 's Middags was het tijd voor de Parade met De Eendracht voorop. 

Zaterdagavond is een concert gegeven in Ustek, een dorpje in de buurt, waar het orkest even enthousiast ontvangen werd als in Steti. De muziekcommissie had voor een internationaal repertoire gezorgd, van bekende filmmuziek tot Elvis Presley. Later op de avond was er een majorettenwedstrijd waar vooraf gespeeld werd door de diverse orkesten. Er werd afgesloten met een vuurwerk.  Zondag kregen de leden een rondleiding in Praag, zondagmiddag werd in Steti het afsluitende 'monsterconcert' gehouden, waarbij Britt van den Dungen Skoda Lasky (Rosamunde) dirigeerde met 450 muzikanten.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant