B-Soul (foto: Fred van Laarhoven)
B-Soul (foto: Fred van Laarhoven)

13e editie van de Peelsessie met twee coverbands

Kunst en cultuur 686 keer gelezen

BOKEL | De Peelsessie, al voor het 13e jaar succesvol bezig met haar maandelijkse Oldies- en Coverbandavonden in de stijl van de jaren 60-70-80-90, pakt op de Peelsessie van 7 juli uit met twee coverbands: de bekende topband 'Predilection' en de soulformatie 'B-Soul'.

De dansvloeren van Boekelsven zullen ongetwijfeld weer vol dansende mensen staan met deze muziek uit de jaren 60-70-80 en verder. Reden genoeg om hier eens naar toe te gaan en dit mee te beleven. Evenals alle voorgaande jaren blijft de entree geheel gratis en de consumptieprijzen aantrekkelijk.

B-Soul
Sinds de zomer van 2016 heeft Oirschot een nieuwe Soulband, met de veelzeggende naam B-Soul. Uit de vele reacties van muzikanten uit de gehele regio op een Facebook-oproep, om hierin mee te spelen, is een nu al hechte groep ervaren en gedreven muzikanten samengesteld. B-Soul helpt je feest, festival, braderie of ander evenement slagen met verpletterende soulmuziek, naast diverse funk- disco en blues nummers. De band biedt sprankelende zang vol emotie met twee zangeressen en blazerssounds door een driemans blazerssectie. Dit alles wordt ondersteund door een strakke, drie mans backline. Zowel klassiekers uit het soulrepertoire als Sweet Soul Music, I Feel Good en Hard to Handle komen voorbij, maar ook eigentijdse hits van bijvoorbeeld Alain Clark, Bruno Mars en Caro Emerald zul je horen. B-Soul verrast jong en oud en zorgt ervoor dat stil blijven staan moeilijk wordt. Muziek die gebracht wordt met hart en ziel, heart and soul, B-Soul. Bas, drum en gitaar leggen de basis voor een vette swingende groove, en de puntige accenten van sax en trompet maken het soulgevoel compleet. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een avond aanstekelijke feestmuziek met een volle dansvloer.

Predilection
Predilection is al sinds 1965 actief en staat nog steeds regelmatig op de regionale en internationale podia. In de zomer van 2015 bestond Predilection 50 jaar en is, met een gemiddelde leeftijd van bijna 70 jaar, qua leeftijd de oudste, nog actieve cover beatband van Limburg. Maar de heren Jac Hanssen, Leo Janssen, Mees Nunumete, Huub Dijckmanns en Dave Edwards hebben er nog steeds zin in en denken voorlopig nog niet aan stoppen. Het uitgebreide repertoire van Predilection bevat voornamelijk meerstemmige nummers die in de beginperiode van de beatmuziek, zo'n 50 jaar geleden, zo populair waren van groepen zoals Creedance Clearwater Revival, The Searchers, The Byrds, Tremeloes, Them, The Kinks, Tom Petty, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich, The Eagles, Who, Neil Young, Dave Clark Five en The Animals. Elk jaar wordt er een tour naar Folkestone Engeland georganiseerd, waarbij een of twee volle bussen met fans steeds mee gaat.

Informatie
De avond vindt plaats in de vernieuwde grote zaal van Camping Boekelsven aan de Peelstraat 28 in Boekel. De entree is gratis. Een consumptiemunt kost 1,80 euro. Kom op tijd want vol is vol.
Voor meer informatie kun je terecht op de website www.peelsessie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant