Eric Corton (foto: Annemieke van der Togt)
Eric Corton (foto: Annemieke van der Togt)

Theatertip van Theater Markant: 'Ma' met Eric Corton

Kunst en cultuur 363 keer gelezen

UDEN | Ook de theaterwereld houdt momenteel een zomerstop. Tijd genoeg om jezelf te verdiepen in voorstellingen van het volgende seizoen. Theater Markant geeft ons de komende weken iedere week een theatertip. Deze week Eric Corton, die op donderdag 20 september naar Markant Uden komt.

Hij is dan een van de laatste keren te zien in de tragikomische solovoorstelling Ma, gebaseerd op het boek van Hugo Borst. Een paar dagen later wordt zijn rol overgenomen door Penoza-collega Loek Peters. Corton heeft veel lovende recensies ontvangen voor zijn optreden in 'Ma'. Het is dan ook niet gek dat er een run op de laatste kaarten voor de voorstelling met Corton is ontstaan. 'Eric Corton is als verteller ontroerend, aangrijpend en hartverscheurend,' aldus het AD.

Solovoorstelling wegens succes in reprise
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?'Ma' is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Wegens groot succes gaat de voorstelling komend theaterseizoen in reprise. Het begin van het tournee wordt opnieuw gespeeld door Eric Corton, daarna wordt hij vervangen door Loek Peters.

'Het einde ontroert me nog steeds oprecht'
Eric Corton: "Toen ik gevraagd werd voor Ma hoefde ik niet lang na te denken. Ik kende de columns van Hugo Borst en volgde met regelmaat hoe het met zijn moeder ging. Om dat verhaal op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een heel 'echt' verhaal is. Het einde van de voorstelling ontroert me nog steeds oprecht. En dat doet het ook met het publiek. Het is mooi om te zien dat de voorstelling hard aankomt in de zaal. Ik hoop dat het publiek moet lachen, misschien iets leert en in stilte ontroerd is".

Recensies
De makers van LEEF! en PAAZ brengen met Ma een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton. 'Ma' wordt goed ontvangen voor de media. Een greep uit de lovende recensies: 'Een menselijk verhaal dat iedereen raakt' - De Theaterkrant, 'Intrigerende Corton draagt realistisch verhaal van Hugo Borst' – Scenes, 'Iedereen zit aan de lippen van Corton gekluisterd' – Theaterparadijs.

Informatie
'Ma' is op donderdag 20 september om 20.15 uur te zien in de Theaterzaal van Theater Markant. Een kaartje voor de voorstelling kost 22,50 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant