Afbeelding

CDA vindt rolstoelpad in de bossen van Odiliapeel te smal

Algemeen 654 keer gelezen

ODILIAPEEL | CDA Uden geeft in een schriftelijke aanvraag aan het college aan dat ze het rolstoelpad in de bossen van Odiliapeel te smal vindt. Dit rolstoelpad werd onlangs gerealiseerd en afgelopen zaterdag geopend door de initiatiefnemers.

"Nu al komen de eerste geluiden terug van gebruikers dat het pad niet gebruiksvriendelijk en op veel punten te smal is", stelt Jurgen Minten, raadslid van CDA Uden, in de brief. "Het vergt voor een rolstoelgebruiker moeite om er vrijelijk gebruik van te maken en het is al helemaal niet mogelijk dat er iemand naast de rolstoel wandelt. Verschillende gebruikers geven aan dat er niet in ontspannen sfeer kan worden genoten van dit initiatief."

Richtlijn
Groen & Handicap (G&H), het Nederlandse kenniscentrum voor een toegankelijk landschap, natuur én openbare recreatiegebieden voor iedereen, geeft als richtlijn dat de vereiste minimale breedte van een voetpad 1.20 meter is en 1.80 meter wanneer mensen elkaar moeten kunnen passeren. In een natuurgebied moet daarnaast gerekend worden op 25 cm aan beide zijden extra i.v.m. overgroeiende vegetatie (dus 1.70 meter respectievelijk 2.30 meter). Om deze reden is er bijvoorbeeld in het natuurgebied De Maashorst voor gekozen om de rolstoelpaden aan te leggen met een minimale breedte van 2.0 meter. "De fractie van het CDA constateert ter plaatse dat het rolstoelpad te Odiliapeel een breedte heeft van 1.00 tot 1.20 meter. Er is ons inziens dus (bewust of onbewust) afgeweken van de norm", aldus Minten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant