Afbeelding
Foto: www.keukenbazen.nl

Keukenbazen Battle 2018 start na de zomer

Algemeen 361 keer gelezen

REGIO | Welk team mag zich 10 oktober Keukenbazen 2018 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2018 van start. Er doen 17 gemeenten uit Noordoost-Brabant mee, waaronder Boekel, Landerd en Uden.

Het is de vierde keer dat AgriFood Capital Keukenbazen organiseert; een kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit alle 17 gemeenten in Noordoost-Brabant. De finale vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week. In 2017 deden maar liefst 147 teams mee.

Lekker en gezond met producten uit de buurt
De opdracht voor de teams luidt: 'Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt'. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Topkoks in de jury
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in 's- Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant