Concentratie bij deze jonge bezoekers aan de Mega Kermis!
Concentratie bij deze jonge bezoekers aan de Mega Kermis!

Tien dagen pret op geslaagde Mega Kermis

Algemeen 799 keer gelezen

UDEN | Warm en geslaagd. Het zijn de twee woorden waarmee kermismeester Pascal Donkers terugkijkt op de Mega Kermis Uden. De hitte had zeker zijn weerslag op het aantal bezoekers, dat waren er minder dan vorig jaar.

Hoeveel mensen er afkwamen op de kermis is nog niet bekend, maar tegen 'topjaar' 2017 is volgens Donkers moeilijk op te boksen. "Toen waren er enorm veel bezoekers, dat heeft alles te maken met het weer. Dit jaar heeft de kermis toch wel last van de warmte gehad. Als het 30 graden is, bezoeken mensen niet zo snel een kermis. Maar ach, alles beter dan regen", zegt Pascal.
Zoals verwacht was de Daemonium, het grootste reizende spookhuis ter wereld, de grote trekpleister. Groot dieptepunt aan de andere kant was de brand voorafgaande aan de kermis die vier vrachtwagens van de eigenaar van kermisattractie Encounter verwoestte. De politie heeft de brand, waarvan men vermoedt dat deze is aangestoken, in onderzoek.
De traditionele vuurwerkshow aan het einde van de kermis werd op last van de provincie afgelast vanwege de droogte. Ter vervanging werd ter hoogte van de Koopmanstraat/Nieuwe Markt een theatrale lasershow gegeven, op muziek. "Een leuke show maar deze kon niet tippen aan de vuurwerkshow", erkent Pascal. "De meeste bezoekers dachten er ook zo over. Maar ik zeg niet dat we het nooit meer doen. Het bracht ons wel op ideeën, misschien voor volgend jaar", zegt Pascal geheimzinnig om er aan toe te voegen dat de vuurwerkshow zeker zal terugkeren.Al met al is de kermismeester zeer tevreden. "Wat me vooral is bijgebleven is de goede sfeer. Daar draait het toch om!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant