Karakter in actie tijdens Vluchtige Liefde.
Karakter in actie tijdens Vluchtige Liefde.

Koor Karakter naar Berlijn voor bijzonder concert

Kunst en cultuur 966 keer gelezen

UDEN | Een toevallig bij de dirigent van koor Karakter Lex Wiersma passerend bericht over een groot concert in Berlijn, heeft grote gevolgen gehad.

Op 2 november zal namelijk in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn worden gezongen voor de vrede. Naar aanleiding mede van het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt onder leiding van de componist Carl Jenkins zelf, The Armed Man uitgevoerd. Dit nu was een kolfje naar de hand van koor Karakter na de succesvol uitgevoerde concerten van Vluchtige Liefde dus werd snel ingeschreven. Dit inschrijven was geen sinecure want er diende aardig wat referenties te worden opgegeven compleet met video-opnames om de kwaliteit van het koor te kunnen beoordelen. Vrijdag kreeg het koor groen licht en is daarmee uitverkoren om samen met koren uit 20 verschillende landen mee te werken aan dit unieke concert.

Bijzonder
Vanaf 31 oktober t/m de uitvoering op zaterdag 2 november, verblijft het koor in Berlijn want een voorwaarde was ook om alle repetities verplicht bij te wonen. Tenslotte wordt dit ook t.z.t. live uitgezonden op de Duitse TV. Een resultaat van koor Karakter dat mooi staat op hun palmares.Het belooft een bijzondere gebeurtenis te worden in Berlijn, waar koorzangers uit alle delen van de wereld bij elkaar zullen komen om hun wens voor Vrede te delen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant