Museum de Kluis.
Museum de Kluis.

Terrein van Huize Padua is weer geopend voor bezoekers

Algemeen 947 keer gelezen

BOEKEL | Het terrein van Huize Padua is aanstaande zondag weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Wie meer wil weten over de geschiedenis van de psychiatrie, Huize Padua, de broeders Penitenten en Coudewater kan hier terecht.

Een gids is aanwezig, maar zelf rond wandelen kan ook. De tijdlijn en uitleg op de wand en schermpjes zijn een goede richtlijn en geven achtergrond informatie. In het gratis boekje 'Nadien' en het krantje van GGZ 'De Link', staat aanvullende informatie over de vroegere en huidige psychiatrie. In de koffieruimte liggen verschillende tijdschriften om mee te nemen.

Museum de Kluis ligt op het terrein van Huize Padua aan de doorgaande weg van Boekel naar Handel, tegenover Dan. De Brouwerstraat 28. Openingstijden zijn dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. Ook buiten deze tijden is een rondleiding mogelijk. Maak dan een persoonlijke afspraak. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Tijdens de openingsuren is het museum bereikbaar per 0492 84 61 73 of via kluis@ggzoostbrabant.nl of l.verstraatenjansen@chello.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant