Marianne van Houten is te zien in Nijntje op de foets
Marianne van Houten is te zien in Nijntje op de foets Foto: Temmie van Uden

Theatertip Markant: Nijntje op Prentenboekjesfestival

Kunst en cultuur 525 keer gelezen

UDEN | Nijntje is het allerliefste konijntje dat Nederland kent. Bij menig kleuter is Nijntje nog altijd razend populair, zo ook de voorstelling Nijntje op de fiets, op zondag 9 september te zien tijdens het Prentenboekjesfestival bij Markant Uden.

"De kinderen in het publiek zijn zo enthousiast. Ze zwaaien, wiebelen en reageren overal op. Ik krijg er ontzettend veel energie van", aldus actrice Marianne van Houten. Op het podium is Van Houten één brok energie. Ze straalt, zingt en neemt de kinderen mee op reis. "De kleintjes maken me zo enthousiast. Ze zijn puur en reageren overal op. Zodra Nijntje het toneel op komt zie ik ze wiebelen en zwaaien. Dat is heel schattig. Mijn favoriete onderdeel is het moment waarop Nijntje haar koffer in gaat pakken. Ik vraag de kleuters wat er allemaal in de koffer moet. Antwoorden als de iPad en snoepjes worden sowieso als eerste geroepen", vertelt een lachende Marianne. "Ook voor ouders, opa's en oma's is het een heerlijke ochtend. Na afloop krijg ik vaak reacties als "wij vonden het ook leuk" of "mijn kind zit echt nooit stil, maar heeft nu ademloos zitten genieten."

Theaterfestival
Het Prentenboekjesfestival is een reizend theaterfestival voor peuters en kleuters. Voor én na de voorstelling stappen kinderen de vrolijke Prentenboekenstad binnen. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Met het Prentenboekjesfestival reizen twee voorstellingen mee: Nijntje op de fiets (2+) en Het Muizenhuis (3+).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant